Alleen naar de bioscoop gaan: waarom iedereen dat zou moeten doen

Het is je vast wel eens overkomen: je wil ontzettend graag naar die ene film, maar je vrienden hebben ‘m óf al gezien, óf ze geven niets om oorlogsfilms (onbegrijpelijk, maar het komt voor). Als mij dat overkwam betekende dat wachten tot de film in kwestie op Netflix kwam, zodat ik hem thuis kon kijken. Alleen naar de bioscoop gaan? Geen haar op mijn hoofd die daar aan dacht, want iedereen zal wel denken: ‘wie is die loser zonder vrienden’. Tot ik terugkwam uit Thailand en gewend was om alleen op pad te gaan. Ik ging met me, my self and I naar de film 1917 en wat bleek? In je uppie naar de film gaan is helemaal niet eng, het is zelfs dé perfecte vorm van ontspanning. Zeker nu er maar 30 mensen in een zaal mogen. Het is de hoogste tijd dat we stoppen met ons te schamen voor een solo tripje naar Pathé en dit is waarom.

Jij bepaalt de film én de tijd

Misschien wel de allergrootste reden om in je eentje naar de bioscoop te gaan: jij hebt het veto-recht over welke film er gekeken gaat worden. Geen gezeur van vriendin A die liever naar een romcom gaat of vriendin B die alles al gezien heeft. Eindelijk een keer geen rekening houden met de wensen van een ander, maar lekker aan jezelf denken. Hoef je je ook niet te schamen als je liever naar een simpele kinderfilm wil in plaats van een moeilijke thriller waarbij je daadwerkelijk moet opletten. Het wordt nog beter, want je hoeft ook geen rekening te houden met iemands ritme of slaapschema: je gaat gewoon lekker wanneer het jou uitkomt.

Niemand let op je

Mijn allergrootste angst om niet solo naar de bioscoop te gaan, was dat ik er heilig van overtuigd was dat iedereen me zou aangapen en me zielig zou vinden. Newsflash: niemand let op je. En wedden dat als het al iemand opvalt dat je alleen bent, ze jaloers zijn op het feit dat je alleen durft te gaan? Bovendien, zodra het licht uitgaat kijkt iedereen naar het scherm. Niet naar jouw achterhoofd.

Snacks hoef je niet te delen

Heb je net een godsvermogen uitgegeven aan een cola, een bak popcorn en m&m’s (serieus waarom is dat zo duur bij de Pathé), ben je met een gierige vriend op pad die alleen een fles water van thuis in zijn tas heeft meegesmokkeld. Vijf minuten in de film en ja hoor, daar gaat zijn grijpgrage hand richting jouw snacks. Als je alleen gaat hoef je met niemand je overpriced snackies te delen, maar kan je ze lekker in je eigen mond proppen. Hoef je er ook niet op te letten of je dat een beetje charmant doet.

Emoties kunnen op de vrije loop

Handen omhoog als je wel eens tranen met tuiten hebt gehuild bij een kinderfilm en daar nu nog commentaar over krijgt. Of dat je naar de film gaat op een eerste date en je tegen je tranen vecht bij een scene die helemaal niet zielig is, om cool te blijven. Op zo’n moment is het toch heerlijk om alleen in een zaal te zitten, zodat niemand ziet dat je eigenlijk een watje bent? Zeker nu er maar 30 mensen in een zaal zitten op minimaal 1,5 meter afstand. Niemand die het ziet dat jij huilt als Dobby de Huiself doodgaat.

100% me-time

Waar komt het nog voor dat je dik een uur afgezonderd bent van de wereld, zonder vrienden of een telefoon in de buurt? In de bioscoop zet je lekker je telefoon uit en geniet je van een film naar jou keuze. Ik kan het hier lang over hebben, maar iedereen weet me-time wonderen kan verrichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.