Het is zomer! 6 plekken in Tilburg om te chillen in de zon

Yes, het is officieel zomer en om dat te vieren gooit Moeder Natuur er deze week meteen temperaturen van boven de 30 graden tegenaan. En je weet wat ze zeggen: Sun’s out, Guns out! Dat hoef je mij geen twee keer te vertellen, want ik heb bij iedere zonnestraal direct mijn bikini en zonnebrand paraat. Een echt strand hebben we (nog) niet in Tilburg, maar er zijn genoeg andere plekken waar je heerlijk kan zonnen én zwemmen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van de fijnste en beste plekken in Tilburg en omgeving waar je verkoeling vindt of kan bakken met de tropische temperaturen van deze week.

1. Arbie’s Beach House en Strandbad

Op pakweg een kwartier fietsen vanaf het station van Tilburg vind je Arbie’s Strandbad. Dit verscholen stukje strand ligt in Berkel-Enschot en hoort bij een heel chill restaurant/bar/strandtentje. Voor een paar euro die je bij de entree betaalt mag je de hele dag op het strand liggen en mag je eigen eten en drinken meenemen. Er is meer dan genoeg schaduw onder de bodem en het natuurwater is super schoon. Geen zin in zand? Er is ook een heel grasveld waar je liggen kan. Na een dag zonnen kan je de avond afsluiten met een paar Desperado’s of een bbq op het grote terras van Arbie’s. Je hoeft dus helemaal niet naar Scheveningen voor een ultiem dagje strand.

2. Piushaven

Zwemmen in de Piushaven laat ik aan me voorbij gaan, dat is volgens mij ook officieel niet toegestaan.Je kan er wel heerlijk zonnen. Of wat dacht je van een bootje huren! Aan het begin van de Piushaven bij Rakt en de Stadsbrouwerij vind je vooral veel terrassen, maar als je een stuk verder richting het oosten loopt en de Ringbaan onderdoor gaat, vind je veel groenstroken om te zonnen of steigers om pootje te baden. Nu is het ook nog eens zo dat de organisatie van Swim to Fight Cancer een zwembad ín de Pius wil maken. Dat moet er dan weer uit zien zoals op de foto hieronder. Ik ben fan!

3. Leijpark

Een redelijk ondergesneeuwde parel in het zuiden van Tilburg is het Leijpark. Met de komst van het hippe Spoorpark is het hier een stuk rustiger. Of het lijkt rustig, want het park is zo groot dat je niet in de gaten hebt hoeveel mensen er zijn. Met de flinke hoeveelheid bomen heb je hier genoeg plekken om lekker in de schaduw te liggen, maar er zijn ook een aantal open velden. Ik kom hier geregeld alleen om lekker in de zon te genieten van de rust of van een goed boek. Het park is overigens ook geliefd onder sporters, dus er valt genoeg te zien.

4. Zwembad Stappegoor

Een echt groot buitenzwembad hebben we niet in Tilburg. Dat heb ik nooit begrepen, want het is nogal een grote stad. Zelfs in Oosterhout hebben ze een mooier en groter buitenzwembad. Stappegoor is eigenlijk het enige dat er is en ’s zomers is het hier veel te druk. Maar één ding hebben ze wel: glijbanen! Als je een beetje vroeg komt is er genoeg plek om je handdoek uit te slaan op het grasveld vlakbij het zwembad of nog beter: in de schaduw onder het veldje naast het bad. Heb je ook geen last van natte kinderen die over je handdoek heen racen.

5. Spoorpark

Redelijk nieuw in Tilburg (1 jaar) en nu al mijn favoriete plek op een kleedje op uit te slaan en mijn picknickmand mee naar toe te nemen: het Spoorpark. Het wordt ook wel het Central Park van Tilburg genoemd en hoewel ik het daar niet mee eens ben, ben ik wel ontzettend fan van het park. Het is zo groots opgezet dat je niet eens in de gaten hebt hoe druk het er is. Er is ruimte zat om te frisbeeën, kubb te spelen of om gewoon lekker te relaxen. In het midden bevindt zich het net geopende T-huis dat een hip terras heeft aan het water, waar je ook lekker kan pootjebaden. Achterin zijn zelfs beachvolleybalvelden en crossfit toestellen. Die heb ik nog niet getest, want ik kom hier liever om te chillen in de zon.

6. Experience Island

Zin in wat meer actie dan alleen maar loom op het strand of in het gras liggen? Bij Experience Island krijg je nog een voordeel van het strand: watersport! Als ik rustig wil zonnen ga ik hier niet naar toe, daarvoor is het niet iets te ver fietsen (20 minuten) ten opzichte van de andere plekjes. Nee, hier kom je om te jetskiën, flyboarden, paddling, banaan varen en nog vele andere activiteiten op en naast het water.

Bonus: Stadsstrand

In de categorie ‘Eerst zien, dan geloven’: Tilburg krijgt deze zomer een stadsstrand. Ik vraag me af of dit A. doorgaat (het is immers al zomer en er is nog geen spoor te bekennen van dit stadsstrand) en B. gaat dit wat worden (het stadsstrand aan de Schouwburgring was een flop). Begrijp me niet verkeerd, ik zou het heerlijk vinden als de plannen waargemaakt worden. Een stadsstrand met horecapaviljoen én een surfattractie. Klinkt top, toch? Mocht het zo ver komen, ga ik er meteen langs voor een review ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.