Waarom ik vanochtend meteen weer in de gym stond

Per 1 juli zijn de sportscholen weer open

De wekker om 07:00 uur en dan regent het ook nog eens pijpenstelen, maar niets hield mij vanochtend tegen!

De sportscholen mogen per vandaag (1 juli) weer open. Zodra dat nieuws bekend werd en het weer kon, heb ik direct voor de komende weken tijdsloten bij mijn sportschool gereserveerd. De afgelopen maanden ging thuissporten prima, maar ik ben nog nooit zo makkelijk om zeven uur mijn bed uit gesprongen om naar de gym te gaan als vanochtend. Dat terwijl de regen met bakken uit de lucht viel. Ik was letterlijk de eerste persoon binnen en men, wat voelde dat goed. Hier lees je waarom ik daar zo vrolijk van word en waarom ’s ochtends sporten zo goed voor je is.

Had je mij twee jaar geleden vertelt dat ik ooit zou uitkijken naar het zetten van een wekker om 07:00 uur in de ochtend om vervolgens met plezier door de stromende regen te fietsen naar een sportschool waar ik vervolgens 1,5 uur zou blijven, dan had ik je vierkant uitgelachen. Destijds volgde ik wel eens een lesje boksen in de avond, maar ’s ochtends vroeg fluitend mijn bed uit springen om te gaan sporten? Ik snoozde liever dan dat ik alleen tussen opgepompte kleerkasten en fitgirls voor lul zou staan, omdat ik geen idee had wat ik moest doen en daar onzeker van werd. Daar kwam dit jaar – gelukkig – verandering in.

Veel afzetlinten en ontsmettingssprays, maar verder voelde de sportschool weer als vanouds.

Net als veel mensen schreef ik eind december mijn goede voornemens voor 2020. Cliché maar waar: één daarvan was gezonder zijn en meer sporten. Ik had net twee maanden backpacken in Azië achter de rug en veel te veel alcohol gedronken. Het roer moest om. Via Instagram kwam ik uit op het account van Booty King dat met zijn trainingsschema Road to Bigger Glutes in pdf een strakker lichaam én ronde billen in 3 maanden beloofd. De motivatie en het plan waren er, nu de uitvoering nog. De mensen in een sportschool vond ik nog steeds doodeng, maar daar vond ik een oplossing voor die ik iedereen met sportschoolangst kan aanraden: ’s ochtends vroeg sporten. Schijnt ook nog eens beter te zijn dan in de avond trainen.

Goed gevoel

Maandag 6 januari ging mijn wekker voor het eerst om 07:00. Ik geloof dat ik flink gevloekt heb, want het was midden in de winter en pikkedonker buiten. Dan wil je niet uit je warme mand om je lichaam pijn te doen in de sportschool. Bij aankomst bleek ik de enige in de hele sportschool. Niemand die me in de gaten kon houden en ik kon alles op mijn gemak uitoefenen. Geloof me, dan wordt sporten een stuk leuker. Dat is een groot voordeel van ’s ochtends vroeg sporten. Daarnaast is het sowieso goed om zo vroeg mogelijk op de dag te beginnen met wat je vervelend vindt. Daarna hou je een goed gevoel over dat je zo vroeg al iets hebt bereikt. Sowieso voel je je altijd beter na het sporten dan hoe je je zou voelen als je niet was gegaan. Zelfs met een kater.

Na dit twee maanden vijf dagen per week vol te hebben gehouden ging de sportschool in maart op slot. Een nieuwe gewoonte aanleren duurt zo’n 66 dagen. Ik zat dus net lekker in het vroege opstaan toen er een einde aankwam. Ik heb het geprobeerd om thuis voort te zetten, maar dat lukte helaas niet helemaal. Zeker de afgelopen weken gooide ik er vaker met de pet naar. Ik stond dan ook te trappelen om vanochtend weer aan de slag te mogen en opnieuw te beginnen met mijn BootyKing programma, waar ik in een nieuwe blog meer over zal vertellen. Dit keer was ik niet alleen in mijn sportschool, maar met zijn vieren. Voor het eerst voelde ik me daar totaal oké mee. Ik hoop dat als jij dit leest en de sportschool ook eng vindt, dit je misschien helpt om toch ook te gaan!

Redenen om ’s ochtends te sporten

Nog meer redenen nodig waarom sporten in de ochtend goed is? Ik merk dat ik na een uur zwoegen in de ochtend de rest van de dag geen ongezonde snacks wil. Als je de dag gezond begint, wil je dat niet verpesten. Je work-out is in de ochtend ook een stuk effectiever, want je hebt nog niets van je energiedosis gebruikt. Tuurlijk is sporten ’s avonds na het werk ook ontspannend en een uitlaatklep, maar dan kan ik persoonlijk een stuk minder geven omdat ik al aan het eind van mijn energielevel zit. Je slaapt ’s avonds ook slechter na een training door de vrijgekomen adrenaline. Verplaats je je sportmoment naar de ochtend, dan zijn die stofjes ’s avonds allang uitgewerkt.

Een gedachte over “Waarom ik vanochtend meteen weer in de gym stond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.