New job Alert! Freelancen voor AD Show

De redactie van het AD in Central Post, Rotterdam.

Yes, ik heb er een nieuwe freelance opdracht bij! Ik ga aan de slag als online redacteur voor AD Show. De komende weken word ik ingewerkt en vanaf oktober start ik echt. Wie mij een beetje kent, weet dat ik over niets liever schrijf dan over entertainment, celebs en lifestyle. Deze nieuwe opdracht past dus helemaal in mijn straatje en is een stap dichterbij mijn droomcarrière.

Anderhalf jaar geleden maakte ik de beslissing om te stoppen met mijn marketing baan en aan de slag te gaan als freelance journalist. Dat begon met wat losse klussen voor bladen en bedrijven, maar al vrij snel scoorde ik mijn eerste vaste freelance job. Op de redactie van Online Zuid (een verzamelnaam voor BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad schrijf ik een paar dagen per week over alles dat boeiend is voor Brabanders. Vaak over ongevallen of politienieuws. Dat is leuk, maar elke kans om over bekende Brabanders of lifestyle gerelateerde onderwerpen te schrijven grijp ik met beide handen aan. Dat is immers waar mijn passie ligt. Waar bij collega journalisten het hart sneller gaat kloppen van een vermoorde politicus, geef ik veel meer om een interview met een realityster.

Begin dit jaar kwam ik per toeval een journalist van de showredactie van het AD tegen. Ik speelde al een tijd met het idee om meer opdrachten te zoeken in de entertainmentjournalistiek. Dus trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of ze bij de showredactie nog mensen zochten. De rest is geschiedenis, want afgelopen donderdag had ik mijn eerste inwerkdag! En die was echt onwijs leuk. Ik voelde me direct op mijn plek en het voelde heerlijk om te schrijven over zaken die me echt interesseren. Mijn eerste bericht voor show schreef ik over de nieuwe single van Manuel Broekman.

Met deze nieuwe opdracht kom ik weer een stapje dichterbij mijn droom: een goede en bekende lifestyle/entertainment-journalist zijn. En heel stiekem hoop ik zelfs ooit als deskundige achter de desk van RTL Boulevard te staan zoals Aran Bade of Rob Goossens. Voor nu kan ik alleen maar zeggen dat ik ontzettend gemotiveerd ben om aan de slag te gaan bij AD show. Natuurlijk blijf ik ook nog steeds werkzaam bij Online Zuid en als freelance bladenmaker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.