Ik sta in de krant!

Voor mijn werk schrijf ik dagelijks artikels of interviews die online komen en soms ook in de krant staan. Vandaag zijn de rollen omgedraaid. Ik sta zelf een keer paginagroot in BN de Stem met een interview én foto’s.

Het moet ergens in augustus geweest zijn toen collega Fee van BN de Stem een oproep plaatste voor vrouwen die minder make-up dragen sinds de lockdown en daar over geïnterviewd willen worden. In Slack, onze online chat, grapte ik of collega’s zich ook mochten aanmelden. Dat heb ik geweten, want een week later interviewde ze me telefonisch en nog een paar dagen later stond de fotograaf op de stoep.

Best wel spannend

Dat er ook foto’s bij zouden komen, vond ik in het begin wel even spannend. Poseren voor een echte fotograaf is nou niet mijn grootste hobby. Om heel eerlijk te zijn: ik vind het zelfs verschrikkelijk. Ik verander gewoon in een standbeeld. Gelukkig zijn de foto’s hartstikke goed gelukt en ben ik er best wel een beetje trots op. Ik vind mezelf zelfs mooier op de foto’s zonder make-up!

Zonder make-up. Jan Stads / Pix4Profs

En wie had dat ooit gedacht. Vroeger ging ik het huis echt niet uit zonder mascara en eye-liner. Dat was echt mijn war paint. Met een blotebillengezicht oogde ik naar mijn mening ziek, witjes en simpelweg niet knap. Voor bijzondere dingen als feestjes, sollicities, interviews op locatie en noem maar op ging ik helemaal all out met blush of contour. Met zo’n laagje voelde ik me mooier en dus zelfverzekerder. Maar toen kwam corona, was ik door de lockdown aan huis gekluisterd en bleven de kwastjes en potjes steeds vaker in de kast.

Het scheelt ook tijd

Inmiddels is de lockdown allang voorbij en kom ik weer op net zo veel plekken als voorheen. Terrasjes, uiteten en zelfs af en toe weer kantoor. Mijn leven lijkt best wel weer op het oude, maar het enige verschil is dat ik nu gewoon zonder make-up de deur uit huppel én mezelf daar hartstikke goed bij voel. Het scheelt ook nog eens hartstikke veel tijd. Ook niet geheel onbelangrijk ;).

Benieuwd naar het verhaal, waarin Fee ook nog sprak met twee andere make-up loze vrouwen, een onderzoekarts in de cosmetische dermatologie en een trendwatcher op het gebied van appearance en lifestyle? Je leest het hier vanaf zaterdag 19.00 uur online of dit weekend in BN de Stem.

Met make-up. Jan Stads / Pix4Profs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.