Help, ik zoek een hobby (en jullie tips zijn welkom)

The Student Hotel The Hague Den Haag
The Student Hotel The Hague Den Haag

De titel van deze blog geeft het al weg: ik ben op zoek naar een nieuwe hobby! Ik heb genoeg dingen te doen en ik verveel me geen moment, maar toch mis ik het om wekelijks bezig te zijn met ‘iets’. En dan nog eens het liefst onder begeleiding van een docent en samen met anderen. Ik weet alleen absoluut niet wat ik wil en wat er allemaal is. Daarom zijn tips zeker welkom!

Mijn vrienden verklaarden me allemaal voor gek toen ik dit idee met ze deelde. Als er iemand genoeg hobby’s zou hebben, dan ben ik het wel. Daar hebben ze ook wel gelijk in, ik doe hartstikke veel. De uurtjes die ik niet aan het werk ben, plan ik vol met creatieve dingen . Zo probeer ik te schetsen, schilderen, aan mijn Bullet Journal te werken of mijn boek te schrijven. De gemene deler? Dat gebeurt allemaal vanuit huis en vaak alleen zonder begeleiding of gezelligheid.

Hobby of cursus

Laat dat nou juist zijn wat ik mis. Ik vind het juist zo fijn om bijvoorbeeld les in iets te krijgen, zodat ik een bepaalde skill verder kan ontwikkelen. Daarnaast lijkt het me ook heerlijk om wekelijks ergens helemaal in op te gaan. Telefoon uit, niet bezig zijn met werk of andere afleidingen, en gewoon focussen op waar je mee bezig bent. Daarom probeerde ik afgelopen week een online proefles uit van de Schrijversacademie. Helaas lag het niveau nogal laag waardoor ik er niet veel aan vond.

Schrijfles van Manon Duintjer, auteur van ‘De S-Machine’. Jammer genoeg sprak de cursus me niet aan.

Nu ben ik dus op zoek naar een hobby/cursus. Het liefst iets creatiefs – schilderen, tekenen, fotografie of schrijven – en in lesvorm of samen met anderen. Of misschien is er wel iets heel anders waar ik nu niet aan denk. Heb jij nou iets van ‘joh Rob, dit is echt heel gaaf’ of ‘hier moet je zijn’: laat het me dan vooral weten!

Boekenclub

P.s.: Een boekenclub lijkt me dus ook ontzettend leuk, maar zie er maar eens een te vinden. Ken jij er een? Of zou je er een willen beginnen? Laat het dan vooral ook weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.