10 jaar Instagram! Mijn favoriete accounts

Hip Hip Hooray Instagram mag vandaag 10 (!!!) kaarsjes uitblazen. Dat betekent dat ik bijna zestien was toen de sociale media app gelanceerd werd. Wat vliegt de tijd (en wat voel ik me oud!). Tien jaar scrolplezier geeft reden genoeg om mijn 10 favoriete Instagram-accounts – in willekeurige volgorde – op een rijtje te zetten.

  1. Mijn all-time favoriet is toch wel Tilburgmeme. Je hoeft niet eens iets met Tilburg te hebben om stuk te gaan om zijn memes. Dat maakt het wel extra leuk, want 9 van de 10 keer zijn ze super herkenbaar.
//www.instagram.com/embed.js

2. Ik ben geen hardcore astrologie fan, maar interessant vind ik het wel. Glossy_Zodiac deelt vooral grappige memes over karaktereigenschappen van alle sterrenbeelden. Ik ben een Weegschaal (Libra) en ik moet bekennen dat ze toch erg vaak kloppen. Hilarisch!

//www.instagram.com/embed.js

3. Diet Prada stelt misstanden in de fashionindustrie aan de kaak. Zoals bijvoorbeeld merken die elkaars werk kopiëren of medewerkers die uit de school klappen over werkomstandigheden.

//www.instagram.com/embed.js

4. Nog een memepagina: Betches. Al is het eigenlijk de Instagram-pagina van de gelijknamige blog. Ze posten echter ontzettend veel Twitter-quotes, waar ik geregeld om moet lachen.

//www.instagram.com/embed.js

5. Noahsark is een groot Nederlands label, maar is op Instagram ondertussen net zo groot in het maken van memes. Het leuke van deze memes is dat ze allemaal gebaseerd zijn op Nederlandse artiesten, maar tegelijkertijd wel inspelen op grote hypes.

//www.instagram.com/embed.js

6. Bij het account TheValleyofNymphs kan ik uren wegdromen. Hier vind je alleen maar foto’s uit het Middellandse Zee-gebied. Mij herinnert het vooral aan alle vakanties naar Italië.

//www.instagram.com/embed.js

7. Ik ben een groot fan van alles dat met popcultuur te maken heeft. SaintHoax is wat dat betreft een must om te volgen: ze maken parodieën over al het entertainmentnieuws, maar maken ook graag Trump belachelijk.

//www.instagram.com/embed.js

8. Nog zo’n profiel waar ik uren doorheen kan scrollen. ThisMintyMoment maakt minimalistische foto’s van architectonische parels. Er komt geen Photoshop aan te pas. Als ik ooit geld heb, is een foto van hem het eerste dat aan de muur komt.

//www.instagram.com/embed.js

9. Een kleine rectificatie: als ik geld heb, komt er eerst een foto van SarahBahBah aan de muur te hangen. Deze fotografe uit LA maakt prachtige foto’s en portretten en voorziet ze van ondertiteling. Het lijken net scenes uit romantische films. Onderstaande foto is zelfs mijn telefoonachtergrond.

//www.instagram.com/embed.js

10. De man die mij aan het sporten kreeg verdient ook een vermelding in dit rijtje: BootyKing. Bijna dagelijks struin ik zijn account af naar de beste workouts voor een strakker lichaam. En ik moet zeggen, ze werken echt!

//www.instagram.com/embed.js

3 gedachten over “10 jaar Instagram! Mijn favoriete accounts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.