Happy Birthday to me: jarig, corona en in quarantaine

Hieperdepiep hoera! Vandaag is de 26 officieel een feit, want ik ben jarig. Wat ook een feit is: ik ben positief getest op corona. Mijn verjaardag breng ik dus door met een snotneus én in quarantaine.

Ik heb dus the big C. Corona. Covid-19. En dat voelt best wel raar. Zondagavond begonnen de klachten in de vorm van een milde snotneus, een klein beetje keelpijn en een lichte hoofdpijn. ‘Typisch gevalletje herfstverkoudheid, eentje die ik ieder jaar heb,’ dacht ik nog. Ik ken wel meer mensen die die klachten hebben en zich lieten testen, maar niks bleken te hebben. Toch meldde ik me toch maar aan voor een test. Voelde safe en dan kon ik tenminste met een gerust hart vrienden langs laten komen. Ziek voelde ik me absoluut niet.

En toen logde ik maandagavond na mijn werk uit nieuwsgierigheid in om de uitslag te bekijken. ‘U bent positief getest op covid-19’. Ik ben nog steeds in de ontkennende fase, maar het staat er toch echt. Ik ben alleen nog steeds niet gebeld door de GGD over de uitslag of voor het contactonderzoek, maar ze zullen het vast loei druk hebben daarmee. Als ze me vandaag bellen, kunnen ze me in ieder geval feliciteren.

Contactonderzoek

In de eerste minuten na het zien van de positieve uitslag schoten de emoties alle kanten op. Van puur ongeloof naar een enorm schaamtegevoel, om vervolgens in janken uit te barsten en te eindigen in een lachbui. Daarna kwam pas het besef dat ik iedereen moest inlichten die ik de afgelopen twee dagen had gezien. Ik kan er in feite niets aan doen dat ik het heb opgelopen, maar wel dat ik het mogelijk heb verspreid. Zo ben ik zaterdag nog bij mijn opa en oma geweest, vierde ik mijn verjaardag bij mijn ouders en ging ik zondag golfen met een vriendin. Welleswaar allemaal zonder klachten en veel op 1,5 meter afstand, maar toch ben ik bang dat ik iemand anders heb aangestoken.

Ikzelf voel me op het moment van schrijven best wel oké. Naast een licht verstopte neus, wat hoofdpijn en het gevoel dat ik een winterslaap tot januari wil houden, gaat het best prima. Het enige jammere is dat ik niets ruik. Maar ik ga straks gewoon een verjaardagstaart bakken en mijn pyjama verruilen voor een verjaardagsoutfit. Gisteren heb ik ook direct een Nitendo Switch besteld. Dat wilde ik al langer doen, maar ik was bang dat mijn werk zou lijden onder het gamen. Nu ik verplicht niets moet doen, kan ik eindelijk de hele dag los met Animal Crossing.

30 jaar

Gelukkig kreeg ik van een vriend (net 30) de opbeurende woorden mee dat ik niet moet zeuren, want het is nog altijd minder erg dan 30 jaar worden. Daar doen we het dan maar mee. Deze verjaardag vergeet ik in ieder geval nooit meer.

Gelukkig heb ik nieuwe sloffen gekregen van mijn zusje, die komen nu perfect van pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.