Ik ga naar New York verhuizen!

Robyn van Gorsel in New York

Jaa, eindelijk kan ik het hier delen: ik verhuis volgend jaar naar New York! Vanaf februari mag ik mezelf 12 maanden lang een inwoner noemen van the Big Apple, the city that never sleeps en de stad van Gossip Girl & Sex and the City. Ik geloof het zelf nog steeds niet, maar toch gaat het over minder dan twee maanden echt gebeuren. Wat ik precies ga doen? En waar? En waarom? Dat ga ik je hier uitleggen! 

Als jonkie was ik al bovengemiddeld fan van Amerika door series en films, maar na het zien van Gossip Girl (ik was 12) wist ik het zeker: ik moest en zou ooit in Amerika wonen. Vijf jaar later zette ik voor het eerst voet op heilige grond: New York. Waar mijn vader knettergek werd van de drukte, voelde ik me meteen op mijn plek tussen de enorme skyscrapers. Er volgden nog meer bezoekjes aan de Verenigde Staten en vorig jaar april kreeg ik mijn ouders zo gek om voor de tweede keer mee te gaan naar NY. De droom om er te wonen bleef, maar leek een fantasie te blijven. 

Tot mijn relatie uit ging en ik besloot eindelijk mijn aller grootste droom waar te maken. Dagen zo niet weken struinde ik de krochten van Google af naar een mogelijkheid om in Amerika – en dan het liefst New York – te werken. Spoiler alert: dat is zo makkelijk nog niet. Tot ik het bedrijf Stage USA tegenkwam. Een bemiddelingsbureau voor iedereen die een stage of traineeship zoekt in The States. Ik meldde me in september 2019 aan voor een traineeship in marketing voor 12 maanden met de bedoeling vanaf begin 2020 te vertrekken. 

Vertraging

Een plottwist kan je het bijna niet meer noemen, want iedereen weet wat er toen gebeurde. Lekker voorspelbaar: corona verpestte alles. Huilen toen het bericht kwam dat de grenzen sloten. Nog meer tranen vloeiden er toen mijn droombedrijf – waar ik mee in gesprek was – op het randje van faillissement stond en geen trainees meer kon aannemen. Ondertussen vlogen de maanden voorbij en ging het leven verder: ik werd aangenomen als freelancer bij AD Show, een andere droom die in vervulling ging. 

En toen mocht ik eind oktober – terwijl ik met corona thuiszat – digitaal op gesprek komen bij Matto Espresso in New York. Een koffieketen met 15 vestigingen verspreid over Manhattan. De vacature was vrij vaag: ze zochten iemand voor de online marketing en sociale media. Nu heb ik ooit als barista bij Starbucks gewerkt en dat vond ik het leukste bijbaantje ooit, dus ik was meteen getriggerd. Het gesprek verliep prima, ik verwachtte er niet veel van. En toen kreeg ik een week later een mailtje: ze wilden me aannemen! 

Robyn in New York

Die mail kreeg ik op 28 oktober. Inmiddels heb ik het bedrijf meerdere malen gesproken via Skype, is mijn J1 Visum in aanvraag en heb ik ook al woonruimte gevonden. De eerste paar maanden verblijf ik in The Webster Appartments, een soort studentenhotel voor vrouwen met ontbijt & avondeten inbegrepen. Wel zo handig, want eten in New York is absurd duur. En het uitzicht vanaf het dakterras… Vanuit daar wil ik overigens wel op zoek naar een gedeeld appartement, want bij The Webster mogen geen logés verblijven. 

Het is goed dat het hier zwart op wit staat, want zelf kan ik het nog steeds niet geloven. Mijn aller grootste levensdroom komt uit, hoe bizar is dat? Het voelt een beetje als Emily in Paris, maar dan Robyn in New York. Misschien verander ik mijn Instagramaccount-naam daar ook wel in ;). Nu is het alleen nog wachten tot de grenzen van Amerika opengaan en ik naar het consulaat kan. Ze verwachten dat dat snel na de inauguratie van Biden gebeurd. Fingers crossed!

Ik kan ook niet wachten om jullie mee te nemen tijdens dit avontuur. Ik ben van plan er veel over te schrijven! Mochten jullie er vragen over hebben? Laat het me dan vooral weten! 

Tot snel,

Robyn

2 reacties op “Ik ga naar New York verhuizen!”

  1. Zo tof dat je eindelijk je droom kan waarmaken , go go girl

  2. Maar goed, toen was ik nog nooit in New York geweest. Ik kende de lofzang van Frank Sinatra (Alicia Keys kwam later pas), ik kende de bekende brandtrappen uit Goeie. Neem de gebouwen. Waar de n ge ntimideerd raakt door de hoge gebouwen, raak ik juist ge ntrigeerd. En dus loop ik als een Sammy (hoog Sammy, kijk omhoog Sammy) door de straten en fotografeer en bestudeer ik iedere verdieping, ieder dak, ieder raam. Ondertussen bedenkend hoe goed ik daar zou kunnen wonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.