Overnachten met oud en nieuw bij Van der Valk Zuidas in Amsterdam

Uitzicht vanuit de Junior Suite op de 13e verdieping van het Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas

Dit jaar vierde ik oud en nieuw een keer anders dan anders. Normaal ga ik altijd naar een huisfeest of festival met vriendinnen, dit jaar verbleef ik samen met mijn vriend in een hotel. En wat voor één. We sliepen in een superdeluxe suite in het gloedjenieuwe Van der Valk hotel op de Zuidas in Amsterdam. Hoe dat was, vertel ik je hier!

Het plan om oud en nieuw in een hotel door te brengen kwam last-minute in ons op. Het was onze eerste oudjaarsavond samen en daar wilde we wel iets speciaals van maken. Zeker omdat ik over een maand naar New York verhuis. Aftellen naar 2021 in het buitenland ging niet, dus besloten we een mooie plek in Nederland te zoeken. En dat werd een hotel op vijf minuten rijden met de auto: Het in juli geopende Van der Valk op de Zuidas.

Een tour door onze gigantische kamer.

Het Van der Valk mooi? Normaal associeer ik die keten met snelweghotels. Daar luid je nou niet even gezellig het nieuwe jaar in. Maar toen kwamen we de junior suite tegen. De foto’s beloofden een uitzicht over de hele stad, een balzaal als kamer en last but not least: een bad middenin de kamer. Ik zag mezelf om 00.00 uur al liggen.

Ik heb vaker in mooie hotels geslapen, maar dit overtrof alles. De kamer lag op de bovenste verdieping en één zijde bestond volledig uit raam. Het uitzicht dat we daardoor hadden was fenomenaal. Aan de kamer zat nog een kleine uitstulping, waarin een chillplek was gemaakt.

Vrijwel meteen na het inchecken plopte de champagne open en ploften we neer op het gigantische king-size bed. Om daar vervolgens bijna niet meer uit te komen. Echt, het matras lag zó ontzettend lekker en de dekens waren zo fluffy. We lieten bittergarnituur komen, aten gigantisch veel sushi en keken naar The Masked Singer. Hoe burgerlijk wil je het hebben. Tegen twaalven verkasten we naar het raam in de hoop dat er tóch vuurwerk werd afgestoken. En dat gebeurde ;).

De volgende ochtend werden we getrakteerd op een gigantisch katerontbijt. Omdat hotels vanwege de lockdown geen roomservice mogen bezorgen, werd het geserveerd in een to-go doos. Dat werd ontbijt in bed, waar we tot 13.00 bleven liggen. Nog even snel douchen in de dubbele regendouche – waar ik letterlijk in heen en weer kon rennen – en daarna was het tijd om weer naar huis te gaan.

De overnachting tijdens oud en nieuw bij Van der Valk Amsterdam Zuidas was ontzettend fijn. Het was echt super luxe en ik kwam voor het eerst in mijn leven ontspannen thuis op 1 januari. Een gigantische aanrader voor iedereen die er even tussenuit wil in Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.