De 10 meest interessante stukken die ik schreef in 2020

Robyn van Gorsel freelance journalist

Ja hoor, ook ik doe op de valreep nog even mee aan de lijstjestrend rondom het nieuwe jaar. 2021 is al een week oud, maar toch blik ik nog even terug op 2020. Niet op goede voornemens, mooie herinneringen of hoogtepunten, maar op mijn werk. Het afgelopen jaar ontwikkelde ik me nog beter als journalist en schreef ik weer een hoop leuke stukken. Een interview met Frans Bauer was er daar absoluut één van ;). Ik ben door al mijn artikels heen gegaan en er 10 geselecteerd. Kijk je mee?

1 & 2 Interviews met Frans Bauer en Heel Holland Bakt-winnares Anouk

Frans Bauer en Donnie Geen Centen Maar Spullen

Begin 2020, toen corona nog niet eens in Nederland bestond en ik nog niet voor de show redactie van het AD schreef, was ik al fan van entertainmentnieuws. Iedere kans die zich voordeed om daarover te schrijven, greep ik aan. Dat resulteerde begin februari in een interview met Heel Holland Bakt-Winnares Anouk en mijn aller aller leukste interview ooit: met Frans Bauer over zijn hit met Donnie, Geen centen maar spullen.

3 Interview met Tilburgs dj-duo Bassjackers

Grote festivals als Tomorrowland Winter en Miami Ultra Music werden begin maart als één van de eerste festivals wereldwijd afgelast. Op de line-up van beide feesten zag ik het Tilburgse dj-duo Bassjackers staan. Voor mij een goede reden om even met ze te bellen. Een quote uit het interview: ,,Chili is het volgende grote festival waar we draaien. Dat is in mei en nog zo ver weg, daar zijn we nu niet mee bezig. Laten we hopen dat het dan voorbij is.” Dat is gek om nu terug te lezen, want we weten allemaal dat we nog lang niet kunnen feesten…

Beschimmeld frikadelbroodje bij Bakker Bart Bergen op Zoom

4 Een artikel over een beschimmeld Frikadellenbroodje dat viral ging

In de Facebook groep Fadims Beautyspace (serieus, word lid van deze groep) zag ik een foto van een beschimmeld frikadelbroodje. De vrouw die ‘m plaatste, bleek uit Bergen op Zoom te komen. Ik ben altijd in voor een sensatiestuk waarvan je weet dat het goed gaat scoren, dus belde ik haar op voor tekst en uitleg. Kleine waarschuwing: het is een gore foto. En scoren deed het, want alle andere media namen het over en het verscheen zelfs De Beste Social Media.

5 30 dagen koken uit een ander land

Soms worden leuke verhalen je op een presenteerblaadje aangeboden. Zo stuurde Marieke een berichtje, dat ze samen met haar vriend al 30 avonden koken met een land als thema, omdat ze door corona niet kunnen reizen. Dit verhaal schreef zich letterlijk vanzelf. De foto’s die ze mee stuurde, maakte het helemaal af. Kijk zelf maar. Ook dit stuk werd opgepakt: na mijn artikel ging RTL bij ze langs en werden ze door 538 op de radio geïnterviewd. Letterlijk niemand in Nederland weet dat ik het als eerste schreef, maar voor mijzelf is het een leuk feitje.

Dotan ontmoet de paus in het Vaticaan

6 Zanger Dotan die de paus ontmoet

Of ik Dotan wilde interviewen, want hij trad op voor de Paus tijdens een kerstconcert. Uh, ja? Natuurlijk? Een groot voordeel van mijn werk – vind ik – is dat ik de kans krijg om bekende mensen te interviewen. Dat vind ik echt ontzettend leuk om te doen, niet omdat ze beroemd zijn, maar omdat ze bijzondere dingen meemaken en vaak interessante verhalen te vertellen hebben. Zo ook Dotan, die de paus mocht bezoeken. Ik bedoel, wie maakt dat nou mee?

7 Mijn aller eerste stuk voor AD Show

Het aller eerste verhaal dat ik schreef voor AD Show ging over niemand minder dan mijn jeugdcrush Manuel Broekman. Ik zag op zijn Instagram dat hij *ineens* zanger is en een nummer Pornvibe – I kid you not – had uitgebracht. Dat vond Youtube niet zo leuk, want: seksueel getint liedje en dat kan écht niet. Reden voor mij om er een bericht aan te wijden. Ook dit is nieuws.

8 Fred van Leer opgenomen in het ziekenhuis, hoe ga je daar als journalist mee om?

Mijn eerste weekenddienst voor show in 2020 was daags nadat de video van Fred van Leer lekte. Zondagmiddag kreeg ik het bericht van een collega die per toeval langs Freds huis liep en net op dat moment zag dat de stylist onder een wit kleed zijn huis getakeld werd. We besloten te wachten met iets te schrijven tot een officiële bevestiging. Uren verstreken en inmiddels gonsde het op Twitter van de geruchten, omdat mijn collega niet de enige was die iets gezien had. Andere media als Telegraaf besloten wel te schrijven. Hart van Nederland verklaarde Fred zelfs per ongeluk dood. Toen er eindelijk bericht kwam van Freds manager, plaatsten we op basis van die info een bericht. Later kwam Fred zelf met een verklaring op Instagram, waarin hij lof uitsprak voor de meeste media, maar de Telegraaf en HVNL spaarde hij niet. Achteraf ben ik blij met de manier van aanpakken. Het bericht lees je overigens hier.

Kennedy Curse

9 Nog een stuk over de Kennedy’s

Tijdens mijn stage bij JFK Magazine schreef ik een grote reportage over het imago van president John F. Kennedy. Dit jaar kreeg ik de kans om nog een keer over de meest interessante president van Amerika te schrijven. Er overleed in april voor de zoveelste keer een familielid door een niet natuurlijke oorzaak, waardoor de Kennedy Curse mythe weer werd aangewakkerd. Ik schrijf graag over Amerika gerelateerde onderwerpen, dus ook deze kans liet ik niet aan me voorbijgaan.

10 Baby’s, baby’s en nog meer baby’s

Valt het jullie ook op dat er ineens veel mensen aankondigen zwanger te zijn? Mij wel. En wat blijkt: er wordt begin dit jaar ook echt een piek qua geboortes verwacht. Door de coronacrisis zijn Nederlanders kennelijk massaal meer gaan .. baby’s maken. Met het gevolg dat we een babyboom krijgen! In maart 2020 gingen we voor het eerst in lockdown en nu, januari 2021, is dat is nu meer dan 9 maanden geleden. Ik hou wel van vrolijk babynieuws, dus belde ik verloskundigen in Brabant af voor hun mening hierover.

Een gedachte over “De 10 meest interessante stukken die ik schreef in 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.