Robs Recap #1 – De eerste week van het jaar

Klompen bij de Zaanse Schans bij Zaandam
Klompen bij de Zaanse Schans bij Zaandam
I <3 Nederland

Door mijn baan als freelance journalist en door mijn extreme drang om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, maak ik veel mee. Laat staan als ik straks in New York woon. Al die leuke en bijzondere momenten deel ik graag met jullie, in de vorm van een wekelijkse recap. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte van wat ik allemaal doe en wie weet haal je er nog tips of inspiratie uit ook. Vandaag week #1, waarin ik bang was voor Schotse Hooglanders, ik stopte met Whatsapp, brak met Dry January en werd ik geïnterviewd door Fun X. Lees je mee?

De eerste week van het nieuwe jaar begon ik traditiegetrouw met het voornemen om gezonder te eten, meer te bewegen en minder alcohol te drinken. Dus startte ik de maandag met een gezonde shake volgens recept van de Smoothieclub. Banaan met witlof, bleekselderij, lijnzaad, goji, maca poeder en peterselie. Ik had verwacht dat ik het niet te drinken zou vinden, maar het was echt boven verwachting goed te doen. Die drink ik nu dus iedere ochtend als ontbijt.

Maandagavond las ik dat Trump de sluiting van de grenzen met nog eens drie maanden had verlengd. Waarschijnlijk gooit Joe Biden die na zijn inauguratie op 20 januari alsnog zo snel mogelijk weer open, maar dat nieuws het was een flinke domper. Ik gunde mezelf één verdrietige avond om vervolgens op dinsdag direct over te gaan op actie. Ik regelde dat ik ook in februari nog voor de krant kan schrijven en mailde Linda Nieuws of ik niet toch nog voor hen kan freelancen. En daar mag ik nu een proefopdracht voor schrijven. Zo kwam er toch iets goeds uit dit ellendige nieuws.

Om meer te bewegen probeerde ik iedere dag 10.000 stappen te zetten. Dus toen ik woensdag met twee vriendinnen afsprak, besloten we om een grote wandeling te maken. We reden naar natuurgebied Huis ter Heide. Absoluut een aanrader! Het ligt bij Loon op Zand en is een groot stuk bos met open velden en vennen. Op drie kwart van de route werd het pad alleen geblokkeerd door Schotse Hooglanders. Omdat er ook een kalfje bij stond en we een beetje bang werden van een enorme tauros, besloten we het hele pad maar weer terug te lopen. 10.000 stappen werden er 15.000, maar we hebben wel veel kunnen kletsen ;-).

Ik moet ook iets opbiechten. Ik schreeuwde altijd moord en brand als iemand begon over Hello Fresh. Dat was voor luie, inspiratieloze mensen. Ik zou dat nóóit bestellen, want het is ook veel duurder dan zelf boodschappen doen. Drie keer raden wat er deze week thuis werd bezorgd… een box.. van Hello Fresh. En nu ik het vier avonden heb uitgeprobeerd moet ik schoorvoetend toegeven dat het best wel relaxt was. Door kortingscodes betaalden we nu 20 euro voor vier 2-persoons maaltijden. Dat had ik niet goedkoper gekund.

Ik kan ook zeggen dat ik nú al het leukste interview van het jaar heb gehad. Vrijdag belde ik voor het Eindhovens Dagblad met Rob Kemps, de frontman van Snollebollekes, over zijn deelname aan De Slimste Mens. Dat was een hartstikke leuk gesprek, ik had ook niet anders verwacht. Ik zie wel een trend ontstaan. Begin 2020 interviewde ik Frans Bauer, begin 2021 Snollebollekes. Ik ben benieuwd wie ik begin 2022 spreek.

Vrijdagavond kwam er een vriendinnetje uit Tilburg naar Amsterdam om door Amsterdam te wandelen en Glühwein te drinken. Het is maar goed dat ik een flex-dry january doe ;). Zo’n zelfbedachte Glühwein tour is ook echt een aanrader. Uren wandelen door een uitgestorven stad, overal hangen kerstlampjes, je drinkt alcohol én je loopt het er direct af. Dat wil je toch?!

Bij JFK Magazine scoorde ik deze week ook een nieuwe opdracht. Voor hen ga ik een artikel schrijven over leven zonder WhatsApp. Ik kon me niet voorstellen of dat anno 2021 nog mogelijk is. Om de proef op de som te nemen verwijderde ik zaterdagochtend de app. Tot nu toe gaat het prima. Ik gebruik mijn telefoon veel minder dan normaal en als iemand me nodig heeft bellen ze. Ik wil uiteindelijk de app wel weer downloaden, maar ik wil er nooit meer zo afhankelijk van zijn als dat ik voorheen was.

Maar even foto’s sturen naar een groepsapp om te delen wat ik nou weer meemaak, gaat niet zo makkelijk. Dat merkte ik zaterdagmiddag al, toen ik naar de toeristische hotspot Zaanse Schans ging. Ook een aanrader om te bezoeken overigens. Ik heb als grap verzonnen dat ik voor mijn vertrek naar New York nog zo veel mogelijk Nederlandse toeristenspots wil checken. Vorige week ging ik naar Volendam, nu naar de oude windmolens bij de Schans. Heerlijk kneuterig wandelen door het weiland en naar oude huisjes kijken. De allereerste Albert Heijn vind je hier ook. Ik bedoel maar: #GOALS.

De aller eerste Albert Heijn aan de Zaanse Schans bij Zaandam
De aller eerste Albert Heijn aan de Zaanse Schans bij Zaandam
Interview bij FunX

De week sloot ik af met een gesprek over mijn vertrek naar New York bij de radioshow TopiX op FunX. Na de aanslag op het Capitool in Washington D.C. woensdagavond, kreeg ik een berichtje van een oud-klasgenoot. Of ik over mijn vertrek wilde vertellen op de radio, nu het zo slecht gaat in Amerika. Zo gezegd, zo gedaan. Al was ik van te voren wel een beetje zenuwachtig. Normaal interview ik zelf mensen, nu was ik ineens de sjaak. Volgens mij ging het wel vlot. Het fragment vind je hier.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn eerste week recap vonden. En als je tips hebt voor de volgende toeristische trekpleister waar ik heen moet, laat het me vooral weten in de reacties! Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.