Robs Recap #4 – Nog meer rellen en kilometers wandelen

Door mijn baan als freelance journalist en door mijn extreme drang om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, maak ik veel mee. Laat staan als ik straks in New York woon. Al die leuke en bijzondere momenten deel ik graag met jullie, in de vorm van een wekelijkse recap. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte van wat ik allemaal doe en wie weet haal je er nog tips of inspiratie uit ook. Vandaag week #4, waarin ik verslag deed van de rellen in Den Bosch in Tilburg,

Rellen Den Bosch Brabants Dagblad Krant
Voorpagina nieuws!

De rellen in Eindhoven waren maandag het gesprek van de dag. Ik zag maandagochtend al op tegen die avond, want ik moest weer werken. En ik zag de bui van een nieuwe rel al hangen. En ja hoor, maandagavond omstreeks 21.00 uur ging het hélémaal los in Den Bosch (ha, dat rijmt). De filmpjes met rellende jongeren druppelde binnen. Rellende jongeren lieten een spoor van ravage en plunderingen achter. Ik was verantwoordelijk voor de online verslaggeving van de rellen in Den Bosch, wat betekende dat ik constant aan het bellen was met een verslaggever ter plekke. Hij observeerde alle gebeurtenissen, belde ze door, en ik tikte er een lopend verslag van. Dat artikel vind je hierrr.

De rellen in Den Bosch waren overigens totaal onverwacht, al onze ogen stonden op Tilburg gericht. Daar gebeurde voor de verandering gelukkig niets. Ik werkte maandagavond twee uur over, maar dat had ik zelf niet eens in de gaten. Het geeft zo’n spanning om van dit soort gebeurtenissen verslag te doen. Zeker als je weet dat het door duizenden mensen gelezen wordt. Na een korte nachtrust werkte ik dinsdag een keer overdag. Even leek het door een oproep op sociale media dat er om 14.00 uur weer werd zou worden gereld in Den Bosch. Dat gebeurde niet. Het was vooral druk met nieuwsberichten over de schade, afgekondigde noodverordeningen en winkels die zich voorbereiden op een nieuwe onrustige avond. Ook leuk: met mijn verhaal over de rellen in Den Bosch scoorde ik vandaag de voorpagina van het Brabants Dagblad!

Blokkade voor Hermes
De winkel werd geblokkeerd met containers …

Na drie dagen non-stop verslag te hebben gedaan van de rellen, was ik woensdag eindelijk vrij. In de nacht van dinsdag op woensdag sliep ik zelfs 11 uur, een unicum voor mij. Hoe moeilijk ik het ook vond, ik verplichte mezelf tot een dag niets doen. Ik deed wat yoga, wat sportoefeningen en ik las een boek uit. Na een week Den Hout vertrok ik ook weer naar Amsterdam, waar ik ’s avonds tijdens een wandeling door Zuid in de P.C. Hooftstraat belandde. Zoals je op de foto ziet waren ze daar ook voorbereid op nieuwe rellen. Overal waren werklui bezig met het dichttimmeren van gevels en werden er betonblokken voor de deuren gesleept. Te bizar voor woorden.

Donderdag was het weer back to business. Koning Willem-Alexander bezocht onaangekondigd Den Bosch om de getroffen ondernemers te steunen. Een verslaggever was erbij en belde alle updates door, die ik verwerkte in dit stuk. En hebben jullie die viral post gezien van een bouwbedrijf dat stenengooiers zocht? Ik belde hem op en schreef er een stukkie over. En toen was het om 16.00 weekend! Vrijdag racete ik op en neer naar Oosterhout voor een intake gesprek bij een psycholoog. Ik zit de laatste tijd niet geweldig in mijn vel, al lijkt dat aan de buitenkant vaak wel (ha, nog een rijmpje). En dat ik nu al in New York had moeten zitten, werkt ook niet echt mee. Om mezelf voor die stap te belonen, luidde ik het weekend in met ceviche en pulpo van Sjefietshe én een taartje van de Drie Graefjes. Het is maar goed dat ik hier geen weegschaal heb …

Zaterdag en zondag stonden in het teken van wandelen, wandelen én nog meer wandelen. Dat begon met de Stadswandeling in Amsterdam. Voor wie dit concept niet kent: je krijgt een wandelroute door een bepaald gebied in Amsterdam en onderweg kan je bij deelnemende horeca voor een paar euro een deal (vaak alcohol met een snack) scoren. Dit is oprecht een vaan de leukste dingen om te doen tijdens de lockdown. Je wandelt (gezond) een met zorg uitgekozen route en steunt de horeca (lees: wordt dronken). Hoe leuk!? We begonnen om 15.00 uur en om 18.00 uur reden we weer naar huis. I love daydrinking, want zondag hadden we geen kater. Gelukkig maar, want het was prachtig weer. We wandelden we nog een keer door de stad, maar dit keer hielden we het bij koffie ;).

Dat was ‘m weer, week #4! De laatste week van januari. Tot volgende week! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.