Robs Recap #5 | New York update, koffiedates en sneeuwpret

Door mijn baan als freelance journalist en door mijn extreme drang om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, maak ik veel mee. Laat staan als ik straks in New York woon. Al die leuke en bijzondere momenten deel ik graag met jullie, in de vorm van een wekelijkse recap. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte van wat ik allemaal doe en wie weet haal je er nog tips of inspiratie uit ook. Vandaag week #5, waarin ik meer duidelijkheid kreeg over mijn vertrek naar NYC en de eerste sneeuwvlokken vielen.

Vinden jullie het ook zo fijn als de eerste van de maand valt op een maandag? Dat voelt echt als een nieuw, fris begin. Deze maand (februari) is wat dat betreft helemaal genieten, want de kalender vormt een perfect vierkant. Kijk maar eens in je telefoonagenda. 1 februari had de startdatum van mijn New York avontuur moeten zijn. Eigenlijk had ik nu mijn eerste werkdag bij Matto Espresso in Manhattan. Dat feestje ging niet door, dat wist ik al een tijdje. Donderdag schreef ik daar een update over en vrijdag had ik een call met Stage-USA om mijn opties te bespreken. Dat was een heel positief gesprek. De geruchten dat Biden de workvisaban snel ongedaan maakt, worden steeds sterker. Fingers crossed!

Na een lang weekend Amsterdam vertrok ik dinsdag weer naar Brabant. De bedoeling was dat ik via Tilburg zou reizen om koffie te drinken met wat vrienden, maar dat viel even vies tegen. Door een ICT-storing strandde ik rond 10.00 uur op station Schiphol. Pas tegen 13.00 uur kon ik een trein naar Breda pakken. Ik kan je vertellen: dat was niet leuk. Wat wel leuk was, is dat er een pakketje van Shein op me lag te wachten bij thuiskomst. Met daarin… nieuwe haarbanden en hakken! Ik ben de laatste tijd helemaal fan van haarbanden in alle soorten, kleuren en maten. Ik denk dat ik mijn inner Gossip Girl aan het channelen ben voor New York… Dat was ook de drijfveer achter drie paar ankleboots, waarvan één paar in het zilver. Normaal zou ik dat nooit kopen, maar ik ben blij dat ik ze heb.

Wat ik dinsdag wilde doen, haalde ik in op donderdag. Met maar liefst vier koffieafspraken zat mijn dag goed vol en haalde ik met gemak meer dan 10.000 stappen. Het weer zat ook mee. Ik ontdekte ook de nieuwe social media app ClubHouse. Voor wie het niet kent: in de app kan je live meeluisteren naar gesprekken en ook zelf meedoen. Een soort interactieve live-podcast. Zo zat ik donderdagavond ineens in een sessie met de voltallige Mocro Maffia crew.

Vrijdag vierden we de verjaardag van mama, die 55 is geworden. Dat gebeurde met de nodige alcohol, pizza’s van de Italiaan en meerdere potjes 30 seconds. Het weekend stond natuurlijk in het teken van sneeuw. Zaterdag voelde letterlijk aan als stilte voor de storm ;). Rond zevenen vielen de eerste sneeuwvlokken, en toen ik zondagochtend rond 09.00 uur wakker werd, was Den Hout veranderd in een winterwonderland. Ik geloof dat ik nog nooit zo vrolijk ben wakker geworden op een zondag. Direct na het ontbijt hebben we de slee achter de auto gebonden. Papa gas geven, ik en eef gillen. Daarna besloten we nog een rondje te skiën en sneeuwengeltjes te maken. Dit was echt de beste dag van de maand, nu al.

Dat was ‘m weer, week #5! De eerste week van februari. Tot volgende week! :)

Altijd al in New York willen wonen? Zo deed ik het

Altijd al in New York willen wonen? Zo deed ik het

Na mijn eerste bezoek aan New York wist ik het zeker: hier moest ik ooit wonen. Jarenlang kwam het niet verder dan dromen, tot ik het vorig jaar gewoon besloot om te doen! Ik hoor vaak verhalen van mensen die dat ook willen, maar geen idee hebben hoe ze dat voor elkaar krijgen. Daarom hier een artikel over hoe ik het voor elkaar kreeg om een jaar in New York te wonen en werken.

Alles wat je moet weten over New York en haar inwoners

Intro 1. New Yorkers lopen snel, ontzettend snel De makkelijkste manier om onderscheid te maken tussen touristen en mensen die in New York wonen is op basis van hun loopgedrag. New Yorkers staan erom bekend dat ze stevig doorlopen. De ongeschreven regel is dat je zo rechts mogelijk op de stoep loopt en in een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.