ROBS RECAP #6 | Sneeuwandelingen, carnaval en to-do lijstjes

Door mijn baan als freelance journalist en door mijn extreme drang om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, maak ik veel mee. Laat staan als ik straks in New York woon. Al die leuke en bijzondere momenten deel ik graag met jullie, in de vorm van een wekelijkse recap. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte van wat ik allemaal doe en wie weet haal je er nog tips of inspiratie uit ook. Vandaag week #6: een week in Den Hout waarin ik heel veel in de sneeuw speelde, woonruimte regelde in New York en carnaval vierde.

Het was mijn laatste vrije week voordat ik mijn laatste werkweek heb. Vanaf week 8 ben ik een soort van werkloos. Ik zeg bewust soort van, want als freelancer en 24/7 doener, ben ik eigenlijk altijd aan het werk. Ik was dus een week vrij van mijn parttime-freelance-baan, maar niet van mijn to-do list. Die stond nogal vol. Ik wilde deze vrije dagen gebruiken om mijn vertrek naar New York voor te bereiden, mijn Instagramaccount beter te organiseren, mijn website te verbouwen, een YouTubeaccount aanmaken, aan mijn boek werken, bloggen én een schilderij maken. Goh, nu ik dit allemaal opschrijf besef ik me dat dit misschien wel een tikkeltje veel van het goede was. Maar het is me bijna allemaal gelukt!

Een woning in NYC!

Kennen jullie Kindertent nog? Die website waar je als kind je eigen pagina kon maken? Daar was ik echt uren zoet mee. Nog steeds vind ik het een uitdaging om met html aan de slag te gaan. Mijn website was wel toe aan wat TLC, dus zette ik maandag mijn nerdbril op en dook ik in de wonderlijke wereld van CSS. Het resultaat zie je op mijn homepage, klik maar eens op het ‘Home’-icoontje, of op mijn grote roze logo. Maandag heb ik ook officieel mijn verblijf in New York geregeld. Ik ga in The Webster Appartments wonen, op kruipafstand van TimesSquare! Daar wil ik jullie natuurlijk alles over vertellen. Daarom schrijf ik morgen een blog over mijn toekomstige woonplekje.

//www.instagram.com/embed.js

Ik vind het leuk om alles wat ik meemaak te delen op Instagram. Ik was alleen nog niet helemaal tevreden met hoe mijn profiel eruit zag. Dus heb ik dinsdag wat tijd vrijgemaakt om icoontjes te maken voor mijn highlights. Dat klusje stelde ik al weken uit, terwijl ik het juist zo leuk vind om in Photoshop te rommelen. Maar in aanloop naar New York werd het toch maar eens tijd. Dat gold ook voor het aanmaken van een Youtubekanaal. Het lijkt me stiekem best wel leuk om af en toe eens te vloggen. Ik ga daar zo veel meemaken en zien, waarom zou ik dat niet delen! Het antwoord: dat ik daar te bang en onzeker voor ben. Maar juist daarom moet ik het doen!

Sneeuwwandelingen

Gelukkig was er de afgelopen week ook genoeg tijd voor ontspanning. Ik zit niet 24/7 achter mijn laptop. Maandag en dinsdag maakte ik lange wandeltochten met de hond door de sneeuw. Woensdag trok ik naar Tilburg om een lange wandeling te maken met een vriendinnetje. Na meerdere koffies to go gingen we over op de gluhwein. Een andere vriend sloot bij ons aan en de chocomel met Schrobbeler vloeide rijkelijk. Om 15.00 uur zat ik redelijk tipsy in de bus naar huis. Oeps. Die avond – nuchter en wel – heb ik ook nog een nieuwe vriend gemaakt. Karel de sneeuwpop hangt tegenwoordig rond voor ons huis. Donderdag maakte ik wéér een wandeling, dit keer door natuurgebied Markdal aan de rand van Breda. Wat is Nederland toch prachtig onder een laagje sneeuw. Ik ontpopte mezelf de afgelopen dagen echt tot natuurfotograaf, net als de rest van Nederland geloof ik. En wat scheen het zonnetje lekker de afgelopen week! Ik ben gewoon een beetje ski-bruin geworden.

//www.instagram.com/embed.js

Vrijdagochtend besteedde ik mijn vrije uurtjes aan het maken van een nieuw schilderij. Jammer genoeg zorgde de kwaliteit van de verf in combinatie met het goedkope doek ervoor dat de verf niet goed pakte en het eindresultaat niet is zoals ik hoopte. Misschien moet ik in het vervolg toch wat minder krenterig zijn op het aanschaffen van spullen ;). Dat schilderen in de ochtend had een reden. In de middag had ik mijn tweede afspraak bij de psycholoog en van schilderen/tekenen word ik altijd rustig. Officieel zou vrijdag de eerste avond van carnaval zijn. Om dat toch niet geruisloos voorbij te laten gaan besloten mama en ik Schrobbeler te kopen en ’s avonds thuis choco-schrob te drinken met papa en Eef.

Het is toch gek dat het dit weekend carnaval had moeten zijn. Normaal leef ik daar weken van te voren naar toe en gaat het in groepsapps nergens anders over. Vrijdagavond vier ik standaard in Oosterhout, de zaterdag in Tilburg en daarna hangt het af van de kater en de situatie. Door al het gedoe in de wereld vond ik het dit jaar niet heel erg om het niet te vieren. Toch kriebelde het wel toen ik zaterdag op straat heel veel mensen verkleed of met gekleurde sjaals zag rondlopen. Gelukkig kon ik het zaterdag toch een klein beetje vieren, met een beschaafde borrel met een vriendin, waarna ik in licht beschonken stand de laatste trein moest halen voor de avondklok. Volgend jaar mis ik het helaas weer, want dan zit ik in New York. Ik weet het, ik mag niets zeggen, maar ik weet nu al dat ik last van FOMO ga krijgen.

Valentijnsdag

De week werd afgesloten met Valentijnsdag. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op feestdagen. Natuurlijk is het enorm commercieel, maar om heel eerlijk te zijn lig ik daar niet wakker van. Om de dag van de liefde te vieren deden mijn vriend en ik nog een keer mee aan de Stadswandeling020. Vorige keer dat we meededen hadden we een route door Amsterdam-Oost, dit keer liepen we door Zuid en de Pijp. We begonnen met cava (classy in plastic flesjes) met oesters en eindigde met risottoballetjes met glühwein en een shotje Jägermeister. Eigenlijk hadden we het plan om ’s avonds uitgebreid te koken, maar dat werd een afhaalpizza’tje op de bank onder het dekbed met Mocromaffia aan. Als dat geen romantiek is ;).

Dat was ‘m weer, week #5! De eerste week van februari. Tot volgende week! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.