ROBS RECAP #8 | PIEKEN EN DALEN

In de Watertaxi in Rotterdam van Hotel New York naar de Euromast.

Door mijn baan als freelance journalist en door mijn extreme drang om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, maak ik veel mee. Laat staan als ik straks in New York woon. Al die leuke en bijzondere momenten deel ik graag met jullie, in de vorm van een wekelijkse recap. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte van wat ik allemaal doe en wie weet haal je er nog tips of inspiratie uit ook. Vandaag week #8, waarin ik een sollicitatie had voor een nieuwe freelance klus en ik het weekend in Rotterdam doorbracht.

Ja jongens daar ben ik weer! Een dagje te laat, dat wel. Normaal schrijf ik deze updates altijd op zondagavond, maar ik was iets te druk met werk. Werk zeg je? Maar je was toch werkeloos? Je had je baan toch opgezegd bij de krant? Zeker! Maandag leverde ik mijn werklaptop in bij het Deprez-gebouw in Tilburg. Gek joh, om na een jaar weer op de redactie te zijn. Het voelde alsof ik nooit was weggeweest. Dat was even een verdrietig moment, zoals jullie weten ben ik geen kei in afscheid nemen. Maar dacht ik een week eerder oprecht nog dat ik mijn laatste weken in Nederland zou slijten als werkloze journalist, dinsdag stond er ineens een sollicitatiegesprek op de planning. Bij Linda.

‘Ineens’ is misschien niet helemaal waar. Het is niet alsof het uit het niets gebeurde. Begin 2020 (!) stuurde ik al een mailtje naar de online redactie van Linda.nl. Of ze nog plek hadden voor een freelancer. Hadden ze niet, maar er bleef sporadisch mailcontact. Eind november – toen ik net alles had geregeld voor mijn vertrek naar NY – kreeg ik een mailtje: zoeken jullie nog iemand. Ik bedankte vriendelijk en baalde als een stekker. Ik geloof niet in ‘het lot’, want dan zou die van mij wel heel erg cru zijn. Wie laat er nou iemand kiezen tussen New York of de Linda!? Afijn, toen kwam het nieuws dat de grenzen van de VS nóg langer dichtbleven en mailde ik Linda weer. Lekker lang verhaal, maar het komt er op neer dat ik dinsdag een Teams-meeting had met de adjunct-hoofdredactrice en ik 1 maart mijn eerste proefdag heb. (Die heb ik op moment van schrijven dus al gehad, maar bewaar ik lekker voor recap #9.)

Maandag een dal, dinsdag een piek .. tijd voor een nieuw dal! Die landde donderdag op mijn dak. Uit het niets kreeg ik een mailtje dat mijn visumafspraak op het Amerikaanse consulaat was geannuleerd. Ik dacht altijd dat ik eind maart écht zou vertrekken. Goede grap. Hoe het nu allemaal zit, beschreef ik al in een blog. Mocht je willen weten of ik nog naar New York vertrek dan lees je dat hier. De week sloot ik gelukkig weer vrolijk af. En hoe! Ik trakteerde mijn vriend (en mezelf natuurlijk) op een overnachting in het Nhow hotel in De Rotterdam in Rotterdam. Voor wie dat gebouw niet kent: het staat pal naast de Erasmusbrug en heeft het mooiste uitzicht over de stad. Dikke aanrader! Ik vind het altijd leuk om blogs te schrijven over uitjes/weekendjes weg/hotelovernachtingen, dus reken maar dat er binnenkort een online staat over dit weekend.

Uitzicht over de Maas met de Erasmusbrug, Zalmhaven en De Rotterdam.

Dat was ‘m weer, week #8! De laatste week van februari. Tot volgende week! :)