ROBS RECAP #9 | Virale wenkbrauwen

ROBS RECAP #9 | Virale wenkbrauwen

Door mijn baan als freelance journalist en door mijn extreme drang om nieuwe dingen te ontdekken en te doen, maak ik veel mee. Laat staan als ik straks in New York woon. Al die leuke en bijzondere momenten deel ik graag met jullie, in de vorm van een wekelijkse recap. Zo blijven jullie een beetje op de hoogte van wat ik allemaal doe en wie weet haal je er nog tips of inspiratie uit ook. Vandaag week #9, waarin ik nogal uhm, viral ging.

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik de afgelopen week viral ging. En op wat voor manier. Met mijn wenkbrauwen! Wat een grap. Stiekem ben ik er natuurlijk hartstikke trots op, want als schrijver is dit natuurlijk wat je wil. Dat je stukken door velen gelezen worden. Maar het voelde ook wel raar. Laat ik jullie meenemen in wat er precies gebeurde.

Maandag 1 maart had ik mijn aller eerste proefdag bij LINDA.nl. Normaal ben ik hartstikke zenuwachtig voor dit soort dingen, maar nu had ik er vooral mega veel zin in. Mijn hoofd barste van al de ideeën waar ik over wilde schrijven. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik ergens werkte waar ik letterlijk over al mijn interesses kon schrijven.

Wenkbrauwfails

Woensdag had ik mijn tweede proefdag. Tijdens de ochtendvergadering pitchte ik mijn idee om een stuk te schrijven over eerste hulp bij wenkbrauwfails. Tijdens de bespreking kwamen we tot de conclusie dat een ervaringsverhaal nog beter was. Zo gezegd, zo gedaan.

Een ervaringsverhaal, waarover dan? Nouuu ik was dinsdag naar een wenkbrauwsalon in Amsterdam gegaan om mijn wenkbrauwen te laten verven en te waxen. Waarom? Omdat het kon. Ik had nog nooit zoiets gedaan en het leek me ‘wel eens leuk’. Afijn, iedereen die het artikel gezien heeft weten wat er gebeurde: HET MISLUKTE. Na een giga jankbui kon ik er wel om lachen en durfde ik het artikel aan. Het resultaat: Redacteur Robyn liet haar wenkbrauwen verven en dat liep niet goed af: ‘Ik herken mezelf niet’.

Privéberichten

Dat er reacties op zouden komen, had ik wel verwacht. Maar ZO veel. Zeker vier duizend reacties (!!) op het Facebookbericht. Het bereik van de post ligt rond een miljoen. Veruit de meeste reacties waren lief en bevatten tips, maar er waren ook wel een aantal zure. Ik heb ze een half uur doorgescrold en dubbel gelegen van het lachen van alle gifjes en grappige comments. Wat ik echt bizar vond is dat er tientallen mensen me een privébericht stuurden met tips.

Die tips waren echt bizar. Of ik niet even sigarettenas in mijn wenkbrauwen wilde smeren, want dat zou zo goed helpen. En de hoeveelheid mensen die cif/jif aanradden.. niet normaal. Ik ga toch geen chemicaliën op mijn huid scrubben. Maar het was allemaal goed bedoeld, geloof ik.

Mijn derde en laatste proefdag van de week was op donderdag. En *tromgeroffel* … ik ben aangenomen als freelance journalist! Hartstikke blij mee natuurlijk, want ik merkte aan mezelf dat ik het er echt enorm naar mijn zin had. Het is nog wel even wennen, want ik ben gewend om nieuwsberichten te schrijven voor online. Nu moet ik nog even wennen aan de Linda-schrijfstijl, maar dat komt met de tijd vast goed. Ook moet ik nog in de juiste werk/vrije tijd-modus zien te komen, want als ik tegenwoordig klaar ben met werken, wil ik niets anders dan op de bank liggen en tv kijken. Kan ook te maken hebben met mijn recent herontdekte Sexy and the City-verslaving, maar ach.

Ik houd het deze week redelijk kort, want ik ben veel te druk met werk om deze update te schrijven. Volgende week is het een stuk rustiger, dus hopelijk kan ik dan de aandacht aan mijn blog geven die het verdiend. Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.