Geen 1 april grap: Ik vertrek in mei éindelijk naar NYC

Geen 1 april grap: Ik vertrek in mei éindelijk naar NYC

Het heeft even mogen duren, maar het lijkt er eindelijk op dat ik een vertrekdatum heb voor New York. 12 mei vertrek ik – als het goed is – met het vliegtuig naar de andere kant van de oceaan!

Kleine disclaimer: 28 april is mijn visum afspraak op het consulaat en dan kunnen ze me nog steeds weigeren.

De laatste update die ik schreef over mijn vertrek naar New York dateert van een maand geleden. Destijds kreeg ik het bericht dat de eerste mogelijkheid om te vertrekken ergens in september lag. Als ik iets heb geleerd van dit hele proces, is het wel dat er veel kan veranderen in een maand.

Een kleine week geleden kon ik me namelijk toch ineens opgeven voor een visumafspraak in APRIL! Dat betekent dat ik me op 28 april mag melden op de Amerikaanse ambassade in Amsterdam. Daarvoor heb ik een speciaal formulier nodig, het DS2019 Form. Dat had ik al die tijd nog niet. Maarrrrrrr wat werd er gisteren via FedEx priority delivery aan mijn deur bezorgd? Jawel: die papieren!

Obstakels

Er was nog een obstakel: het verbod op werkvisums. Die liep eigenlijk op 31 december 2020 al af, maar werd door Trump nog even verlengd tot 31 maart. Dat was gisteren. En het is niet verlengd! Hoezee! It’s a party in the USA!

Ook mijn contract met Matto Espresso is inmiddels getekend en ligt mijn trainingsplan voor de komende 12 maanden klaar. 17 mei is mijn eerste werkdag, 12 mei wil ik gaan vliegen. Een vliegticket durf ik nog niet te kopen, want stél dat ze me eind april toch weigeren … Maar daar ga ik niet van uit: ik blijf positief. Want zo dicht bij het vertrek ben ik nog nooit geweest. 28 april schrijf ik hier gewoon dat ik mijn visum heb!

Geen 1 april grap: Ik vertrek in mei éindelijk naar NYC

Een gedachte over “Geen 1 april grap: Ik vertrek in mei éindelijk naar NYC

  1. Leuk hè zo dicht bij vertrek dan eindelijk! En je kan daar ook lekker genieten van de lente 😉 geen dikke jas aan voorlopig! Leuke foto van hotel NY in Rotterdam .. wat heb ik daar een aantal keer heerlijk gezeten.

    Doeiii
    Mama Judith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.