Robs Recap #18 | Vertrokken naar Mexico/New York

Het heeft even mogen duren, maar eindelijk ben ik onderweg naar New York. Maar om daar te komen verblijf ik nu eerst twee weken in Mexico. Hoe dat precies zit en hoe mijn laatste dagen in Nederland waren, vertel ik je in deze update!

Ik schrijf deze update vanuit mijn hotelkamer in Mexico City. De eerste stap naar mijn avontuur in New York is genomen! Maar hoe is het zo ver gekomen? Dat zit zo: vliegen vanuit Europa naar Amerika is op dit moment niet mogelijk. Er geldt een travelban. Dat heeft alles te maken met het virus. Daardoor kreeg ik ook geen visum in Amsterdam. Maar daar is een oplossing voor: reizen via een land waar geen vliegverbond geldt met Amerika.

Mexico is één van die landen. Na veertien dagen ‘quarantaine’ mag je het land wel in. En daarom krijg je op het Amerikaanse consulaat in Mexico-city (als het goed is) wel een visum. De kans dat ik geen visum krijg, is dus nog steeds aanwezig. Een stuk of twintig mensen zijn me de afgelopen weken al voorgegaan en kregen er wel een, dus ik heb goede hoop. Dinsdag is mijn eerste afspraak voor vingerafdrukken en een foto, donderdag is het officiële gesprek. Als alles meezit – en daar gaan we wel vanuit – vlieg ik op 25 mei naar New York!

Wat ik in de tussentijd allemaal ga doen? Vooral heel veel zonnen op het meest fantastische dakterras met zwembad ooit. Heel veel taco’s eten, mensen ontmoeten die ook via Stage USA een visum fixen in Mexico en hopelijk ook nog een beetje schrijven.

Voor vertrek gaf ik trouwens ook nog een afscheidsfeestje in de tuin. Daar had ik een TikTok van gemaakt en die scoorde zo goed, dat ik besloten heb om meer te delen via TikTok. Lekker vloggen ;). Leuk als je me daar volgt! En natuurlijk blijf ik updates geven via deze blog. Na een lange stilte pak ik de wekelijkse recaps weer op. Volgende week maandag (17 mei) de eerste over mijn verblijf in Mexico!

Eén reactie op “Robs Recap #18 | Vertrokken naar Mexico/New York”

  1. […] 2020. Verwacht werd dat Biden ze direct na de inauguratie zou heropenen, maar dat deed hij niet. Dat is ook de reden waarom ik in mei en augustus via Mexico naar Amerika reisde. Rechtstreeks vliegen vanuit Nederland naar Amerika was simpelweg niet mogelijk. Maar daar komt nu […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com