Mexico Recap #1 | De meest onwerkelijke week ooit

De eerste 7 dagen in Mexico City zitten er op. Het was meteen ook een van de meest bizarre weken van dit jaar. Waar ik vooral van plan was om te relaxen aan het zwembad, eindigde ik in een wervelstorm van chique restaurants en hippe bars. En ondertussen regelde ik ook nog eens mijn visum voor Amerika. Laat me je meenemen in mijn avonturen met deze eerste recap van Mexico.

Maandag

Op de eerste officieuze dag in Mexico begon ik de dag in de sportschool. Misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt, maar na een half jaar geen gym gezien te hebben, kon ik niet wachten. Na het uitzweten van mijn jet lag streek ik met mijn e-reader neer aan het absurd mooie zwembad op de bovenste verdieping van mijn hotel. En dat was dan ook gelijk de volledige invulling van mijn dag. Niet heel spannend, maar het was de perfecte opwarmer voor de absurde week die me te wachten stond.

Dinsdag

Al op mijn tweede dag had ik de eerste afspraak bij het consulaat gepland. Om 08.30 stond ik braaf in de rij om mijn vingerafdrukken pasfoto’s te laten nemen. Dat verliep vlot en na vijf minuten stond ik weer buiten. Tijd om eindelijk de stad te ontdekken, dus toog ik naar het historische centrum. Daar begon ik met een koffie bij de rooftopbar van winkelketen Sears, recht tegenover het Paleis voor de Schone Kunsten. Ik was er nog geen vijf seconde of ik raakte aan de praat met Jadde, een meisje uit Brazilië die ook alleen op pad was. We besloten samen verder te gaan en bezochten het Nationale Museum van Mexico. Dat was adembenemend, ik was zo onder de indruk. Niet alleen van de Mexicaanse kunst, maar ook van de architectuur van het pand. Later spraken we nog af met Chiara, een Italiaanse die ik leerde kennen via Stage-USA en ook in Mexico was voor haar visum. We eindigde dag met Margerita’s op een rooftop en raakten meteen innig bevriend. Dat is trouwens nog een extra pluspunt van Mexico: alle horeca is open!

Woensdag

Na een stevig ontbijt bij een hip café (Niddo, aanrader!) in de buurt van mijn hotel, kwamen Jadda en Chiara naar mijn dakterras voor een pool day. Ik kan nog steeds niet geloven hoe mooi het zwembad bij mij is. En er is nauwelijks iemand in het hotel, dus we hadden hem de hele dag voor onszelf. En dat was het voor de woensdag. De zon maakte ons zo loom dat we in de avond allemaal ons eigen ding deden en ik met Netflix in slaap viel.

Donderdag

In de vroege ochtend was het tijd om mijn Visa te regelen op het consulaat. Bij aankomst vertelde de security dat je geen telefoon bij mocht hebben (wat bij de eerste afspraak wel was) dus ik schoot meteen in paniek. Gelukkig lag mijn hotel op loopafstand, dus met een sprintje heen-en-terug was ik alsnog op tijd. En toen begon het bizar lange wachten. Eerst een half uur buiten voor de tweede security post en toen een uur binnen voor de afspraak. Kennelijk maakt het hier niet uit hoe laat je afspraak is, ze kijken naar wie er het eerst zich meldt. Twee uur na tijd was ik eindelijk aan de beurt. Het interview, waar ik best zenuwachtig voor was, duurde uiteindelijk maar vijf minuten en eindigde met de verlossende woorden: your visa has been approved. Yes!

Dat moest gevierd worden. Dat deed ik ’s middags met een bezoek aan een kasteel en ’s avonds met een etentje. Jadde had een date met een Mexicaan en wij mochten mee. Ik stelde me er niet al te veel van voor. Ik had nooit geraden dat dit etentje zoveel bizarre gebeurtenissen zou ontketenen. We begonnen bij Makan, een geheim restaurant waarvan je aan de buitenkant niet ziet dat er iets te doen valt. De keuken was asian fusion en de flessen mezcal (soort tequilla) vloeiden rijkelijk. Het feest zetten we later voort in het appartement van een van die Mexicanen, en dat was zo abnormaal mooi dat ik het nog niet geloof. Een dakterras met uitzicht over de hele stad en ramen in de woonkamer met de grote van twee verdiepingen.

Vrijdag

Na drie korte uurtjes slaap gevolgd door een ontbijt bestaande uit wat fruit en een snelle douche zetten we het feest door bij het beste visrestaurant van Mexico City: Contramar. De natte lunch (vrij veel mezcal en witte wijn) bestond voornamelijk uit krab, tonijn en oesters. Daarna rolden we meteen door naar Petanca Roma: een Jeu de Boules club in de leukste wijk van de stad: Roma Norte. Geveld door de gigantische kater van de nacht ervoor haakte ik rond 19.00 uur af om een uurtje bij te slapen. Het doel was om daarna verder te feesten, maar verstandig als ik ben bleef ik in bed en bestelde ik sushi voor bij een film.

Zaterdag

Stilte voor de storm. Hierna gingen we pas écht los.

De uren die ik vrijdagavond in bed doorbracht in plaats van op een feestje, haalde ik zaterdag dubbel en dwars in. Om me daarop voor te bereiden begonnen we de ochtend met een 1,5 uur (!) durende massage in het appartement van de Mexicanen. Na een snelle outfit wissel togen we af naar een geheime lunchplek genaamd Jardin Paraïso. Ook hier was aan de buitenkant niet te zien dat er achter de deur een club schuilging. Kennelijk houden Mexicanen daar nogal van. De lunch was eigenlijk geen lunch, maar een marathon club dag/nacht. We begonnen ’s middags relaxt op wat banken met wat drankjes en eindigde ’s nachts dansend op de bank en tafels. Het was echt een ouderwetse clubnacht, zo eentje die je had vóór covid. Er werd gedanst, keihard meegezongen en iedereen stond dicht op elkaar geplakt. Zelfs nu – vier dagen later – geloof ik niet dat dit echt gebeurd is.

Zondag

Na de achtbaanrit van de afgelopen dagen vond ik het op zondag wel tijd voor wat rust, reinheid en regelmaat. Na eindelijk een normaal ontbijt (havermout met proteïnepoeder) vond ik het wel weer tijd voor een dagje zwembad. Heel vervelend natuurlijk met 25 graden en zon. Lang hield ik het echter niet vol om alleen te blijven. Nog diezelfde avond toog ik weer af naar hét appartement voor een filmavond met sushi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.