The Webster Appartments Room Tour

Nu ik helemaal gesetteld ben in mijn nieuwe thuis voor de komende maanden, is het tijd om jullie te laten zien waar ik woon. Tijd voor een room tour door The Webster Appartments in New York!

Voor ik jullie mijn nieuwe onderkomen laat zien en jullie jaloers maak met foto’s van mijn uitzicht, eerst wat informatie over de plek die ik nu mijn thuis mag noemen. Altijd handig als je er zelf aan denkt om ooit in New York te wonen. Of gewoon voor als je nieuwsgierig bent. The Webster Appartments is een female only short-term housing in hartje Midtown, Manhattan. Het ligt aan West 34th street, wat echt super centraal is.

Voor ongeveer 1500 dollar per maand krijg je een gemeubileerde kamer, ontbijt en avondeten, gratis waserette, wifi en heel veel vrouwelijke huisgenoten. Het is een super handige plek om nieuwe vriendinnen te maken en vooral ook een goedkope plek om te beginnen. Het enige nadeel is dat je alleen logees mag hebben tegen betaling en mannen er absoluut niet welkom zijn. Als mijn ouders langskomen zou ik alles dus wel aan mijn moeder kunnen laten, maar niet aan mijn vader. Bizar toch? Daarom ben ik langzaam al op zoek naar een nieuwe woonplek, want zodra het vliegverbod weg is wil ik dat iedereen bij mij kan blijven slapen!

De ingang

De buitenkant van The Webster is het eerste dat opvalt. De rode bakstenen en de vorm van het gebouw (een soort U) in combinatie met het chique bordes en de wapperende Amerikaanse vlag geeft het geheel iets super chiques. Alsof het in Upper East Side is in plaats van Midtown. Als je binnenkomt word je begroet door de security. Zij zijn er 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat geeft toch een veilig gevoel. Behalve als je om vijf uur ’s ochtends beschonken binnenkomt. Dan lachen ze je uit. Wat ook wel weer grappig is.

Als je de security voorbij loopt kom je langs verschillende kleine kamertjes die zijn ingericht als woonkamer. Iedere ruimte heeft een bank en tv. Echt een super chille plek om te relaxen. Ook aan thuiswerken is gedacht want als je verder loopt kom je bij verschillende kantoorruimtes met bureaus. Er is zelfs een gigantische balzaal waar normaal sportlessen, boekbesprekingen of andere events worden gehouden, maar helaas is dat door corona tijdelijk gepauzeerd. Vanuit de lobby kan je met de trap (in mijn geval lift) omhoog naar alle kamers, het dakterras of omlaag naar het restaurant.

Mijn kamer

Room 712 is voor de komende periode mijn kamer en ligt op de zevende verdieping. Helaas niet aan de voorkant van het gebouw, dus ik kijk niet uit op het Empire State. Mijn kamer zit aan de achterkant en als ik naar buiten kijk zie ik vooral wolkenkrabbers en de snelweg. De kamer is niet super groot, maar hij is perfect. En echt vaak ben ik er toch niet. Als je binnenkomt heb ik links een wasbak en rechts een inbouwkast. Verder staat er nog een bureau en ladekast en een eenpersoonsbed. Dat laatste is nog steeds wennen. Om er iets leuks van te maken heb ik de muren vol gehangen met foto’s die ik van thuis had meegenomen en heb ik via Amazon wat versiering gekocht. Het voelt inmiddels echt als mijn thuis.

Gedeelde voorzieningen

Wat mijn kamer niet heeft is een eigen badkamer. Dat heeft niemand in de Webster. Op iedere verdieping vind je een stuk of 10 douches en idem dito aantal wc’s. Ze worden voor mijn gevoel ieder uur schoon gemaakt en ik heb nog nooit op de douches hoeven wachten. Natuurlijk is een eigen badkamer prettig, maar mijn kamer ligt tegenover de douches dus ik klaag niet. In het gebouw zitten ook meerdere laundry rooms, waaronder op mijn verdieping. Wassen en drogen is helemaal gratis, je moet alleen zelf wasmiddel regelen. Ideaal!

Dining Hall

In het souterrain vind je dus het restaurant, ook wel dining hall genoemd. Dit is misschien nog wel het meest relaxte van het hele Webster: eten is inclusief. Dus voor 1500 dollar slaap je er niet alleen, maar eet je ook nog eens. Normaal huur je een kamer voor hetzelfde geld en moet je nog boodschappen doen. Dit scheelt dus geld en tijd!

Per dag krijg je toegang tot twee maaltijden. Ik kies altijd voor ontbijt en avondeten, want tijdens de lunchuren ben ik aan het werk. En in tegenstelling tot veel mensen verwachten van Amerika, is het eten super gezond. Voor ontbijt pak ik altijd vers fruit met oatmeal en het avondeten is iedere avond anders. Gister had ik courgette spaghetti met verschillende soorten groentes, en de avond daarvoor ramen. En helemaal chill: bij ieder gerecht staan de voedingswaarde. Het enige waar ik voor moet oppassen is het toetje, dat zit er ook iedere avond bij en is vaak wel ongezond.

Dakterras en tuin

Mijn favoriete plek in het hele Webster is toch wel het dakterras. Op de veertiende verdieping en over het gehele dak van het gebouw ligt een vrij toegankelijk dakterras, 24/7. Het uitzicht … er zijn geen woorden om het te omschrijven. Uitzicht op Empire State en het New Yorker hotel zijn te simpel voor de pracht ervan. Dus oordeel zelf maar.

En dan is er nog de tuin. Zo’n grote lap grond als tuin midden in Midtown, dat zie je niet vaak. Het staat vol bomen, bloemen, bankjes, etc. Heel relaxt. Je zou er bijna vergeten dat je midden in een wereldstad bent. Bijna, want als je omhoog kijkt zie je de wolkenkrabbers en om de vijf minuten hoor je wel een sirene.

View this post on Instagram

A post shared by Robyn van Gorsel (@robynvangorsel)

//www.instagram.com/embed.js

The Webster

Een voorwaarde om in Webster te mogen wonen is dat stagiares ten minste 30 uur per week werken. Voor fulltime werkers moet het salaris tussen de 30.000 en 70.000 dollar liggen. Het minimale verblijf is een maand en je mag er maximaal vijf jaar blijven.