NYC Recap #3 | EK kijken in Brooklyn

Speelt het Nederlands Elftal ein-de-lijk weer mee in het Europees Kampioenschap, ben ik niet in het land. Daar baalde ik vooraf flink van, want er is niets leukers dan met vrienden wedstrijden kijken op een groot scherm ergens op een plein of thuis in de tuin. Dacht ik. Tot ik afgelopen week Nederland-Oekraïne keek in een sportsbar in Brooklyn.

De eerste wedstrijd voor Nederland was door het tijdsverschil hier op zondagmiddag 3PM te zien. Ideale tijd voor daydrinking. Zeker met een kater van de avond stappen ervoor (oeps). Met de Nederlandse Kimberley, Campara en Rebecca verzamelden we een uur voor de wedstrijd bij Iona, een Ierse pub slash sportsbar in Williamsburg, Brooklyn.

Bij voetbal hoort bier, dus dronk ik voor het eerst in een maand tijd weer eens een vers getapte Heineken. Wat was dat lekker zeg. Ze gingen er iets te goed in en tegen het eind van de wedstrijd zat de stemming er goed in. Na het eindsignaal wilden we nog niet naar huis, dus besloten we door te gaan naar een blocparty. Dat doen ze in Brooklyn kennelijk vrijwel ieder weekend: straatfeestjes. De straat (ik heb geen flauw idee meer welke) was afgesloten voor verkeer en er stond een dj helemaal uit zijn dak te gaan met disco/tech-house. Het was gewoon net een festival, zo gaaf!

Nieuwe vrienden uit Queens

Oud Starbuckscollega Emma appte me eerder deze week dat ze in Tokyo een jongen uit New York had leren kennen (Aaron), die mij wel op sleeptouw wilde nemen door de stad. We wisselden nummers uit en zaterdag zocht ik hem samen op met Kimberley op een pop-up vintage markt in Greenpoint, Brooklyn. Het klikte meteen en nog diezelfde avond spraken we weer af, samen met nog twee vrienden van hem, om wat te gaan drinken. Alle drie die jongens zijn geboren en getogen in New York. Zo gaaf om de stad door hun ogen te zien.

We spraken die avond af bij 212 Hisae in East Village waar ze giga cocktails to-go verkopen voor maar 6 dollar per stuk. Eindelijk normale prijzen! We wandelen naar Washington Square Park, waar het ’s avonds kennelijk altijd chaos en feest is en daarna gingen Kimberley en ik weer naar huis. Ik was van plan om te gaan slapen, maar Campara, Rebecca en Kim gingen naar Catch (een rooftop club) en daar kon ik geen nee tegen zeggen. Alle clubavonden die ik door corona heb moeten missen, haal ik hier dubbel in. Dus lag ik uiteindelijk om 5 uur in bed.

De rest van de week

De rest van de week was redelijk rustig als je het vergelijkt met de weken ervoor en het weekend. Ik stond iedere dag op om 7AM, wandelde een half uur naar werk, at een salade in Bryant Park tijdens mijn lunchbreak, wandelde om 5PM naar huis, at samen met een groep meiden, ging naar de sportschool of chillde met andere meiden uit het huis. Er waren wel een paar punten die eruit sprongen die ik graag apart benoem:

  • Woensdag plande ik een afspraak in met een real estate agent om te kijken naar een gedeeld appartement. The Webster bevalt goed, maar ik wil echt in een andere wijk wonen. Ik zit nu midden in Midtown vol toeristen, junks, kantoorpanden en ik heb behoefte aan bomen, koffietentjes en hippe mensen om me heen. Die call is maandag, dus bij de volgende update weet ik meer.
  • Donderdagochtend werd ik geinterviewd door Girlscene over mijn vertrek naar New York. Volgende week komt het online, als het zo ver is deel ik het op mijn Facebook!
  • Ik ontdekte per toeval een kasteel midden in Central Park. Echt een kasteel kan je het overigens niet noemen, maar het was wel mooi. Zeker het uitzicht.

  • Terwijl ik van de ene Matto Espresso locatie naar de ander liep, zag ik een dode zwerver. Tenminste, hij lag in zo’n vreemde hoek met een raar gezicht en er stonden nogal wat security mannen en politieagenten omheen. Iedereen leek een beetje in paniek. Dat is vaak geen goed teken.
  • Ik mag hier dan wel wonen, ik blijf een toerist in hart en nieren. Dus bezocht ik het appartement van Carrie Bradshaw uit Sex and the City en het Friendsappartement, dat letterlijk bij elkaar om de hoek liggen.

  • Na een werkoverleg hebben we besloten dat ik iedere week iets van onze menukaart ga omzetten in een reels (video op Instagram). Het resultaat van de eerste week is een making of van onze Iced Banana Date Latte. Het resultaat:
//www.instagram.com/embed.js

Tot volgende week!

Een gedachte over “NYC Recap #3 | EK kijken in Brooklyn

  1. What i do not understood is actually how you are not really a lot more well-favored than you may be right now. You are so intelligent. You recognize therefore considerably on the subject of this matter, produced me in my opinion believe it from so many various angles. Its like men and women are not involved until it is one thing to do with Girl gaga! Your own stuffs excellent. At all times maintain it up!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.