NYC Recap #4 | Queens, Brooklyn & Manhattan

Central Park

Ik wil niet in clichés schrijven, maar time really flies when you’re having fun. De vierde week in Amerika zit er op. Zelfs de werkdagen vliegen voorbij. Dit is mijn wekelijkse blog-dagboek van de afgelopen dagen.

Niet alle dagen zijn even spannend in New York. Ik moet toegeven dat er ook een hoop net zo ‘normaal’ zijn als in Nederland. Zo is een maandag hier zoals iedere maandag wereldwijd: saai. Met een kleine *ugh* kater van het EK kijken overleefde ik de acht uur durende werkdag met een hoop koffie (voordelen van werken voor een koffieketen). En dat was het. Na het avondeten sukkelde ik in slaap tijdens het kijken van een serie. Spannend leven heb ik hier he?  

Vuurwerk. Of toch niet?

De tweede werkdag van de week was een stuk interessanter. Halverwege de dag sprak ik met collega Sapna af bij Fulton Station, een groot metrostation in het financiele district om een Reels (TikTok op Instagram) op te nemen. Eenmaal daar bleek ons model in Hawaii (?) te zitten. Of ik niet wilde figureren. Uhm, nou, nee, ik haat het om voor de camera te staan. Nee zeggen bleek geen optie en voor ik het wist werd ik gefilmd terwijl ik koffie haalde op mijn weg naar de metro. We waren eerder klaar dan gepland, maar ik hoefde van haar niet meer terug naar kantoor. Met een gingershot en een groene smoothie op zak (selfcare na een weekend alcohol) verkende ik Wall Street en de omliggende straten. Mooie kantoorpanden, maar verder een niet heel boeiende omgeving als je het mij vraagt.

Wat wel boeiend was: dinsdagavond besloot ik spontaan met Angie en Kimberley uit Webster om naar de Imersive Van Gogh Exhibition te gaan. Natuurlijk met een prijskaartje waar je u tegen zegt ($66). Onder het mom ‘Alles in New York is duur dus so be it’ besloten we toch te gaan. In drie zalen waren de bekendste kunstwerken van Van Gogh door een lichtprojectie over de muren en vloeren te zien. Het was net alsof je door zijn schilderijen liep. Volgens mij komt de expositie na September naar Nederland, aanrader!

Rond een uur of negen renden we naar buiten, want er zou vuurwerk te zien zijn. Vandaag werd de vaccinatiegraad van 70% gehaald in de stad en dat werd gevierd. We dachten perfect uitzicht te hebben omdat de tentoonstelling onder de Brooklyn Bridge lag en we uitzicht hadden op de pier. Nou, dat hadden we dus niet. Gevalletje grote gebouwen die overal in de weg staan.

Brooklyn & Queens

Na mijn werk ging ik woensdagavond naar Domino Park in Williamsburg om Petanque te spelen. Eenmaal daar bleek er een ongeluk te zijn gebeurd op het water. En wanneer er hier iets gebeurd, sturen ze niet zoals in Nederland drie of vier hulpdiensten. Nee, hier komt meteen alles. En met alles bedoel ik ook echt alles. Twee helicopters in de lucht, een drone, vijf boten van de NYPD, drie brandweerwagens, en de hoeveelheid ambulances en politie ben ik vergeten. Het waren er veel in ieder geval. Wat bleek: iemand was de rivier ingesprongen om een bal te redden en kwam daarna niet meer boven water. Het lichaam vonden brandweerduikers uiteindelijk terug.

Van de vijf boroughs in New York heb ik er drie gehad (Manhattan, Brooklyn en Staten Island), maar in Queens was ik nog nooit geweest. Daar bracht ik donderdagavond met Kimberley en onze New Yorkse vriend Aaron verandering in. Hij woont er, dus nodigde hij ons uit voor een tour door zijn wijk. We haalden taco’s en reden daarna naar Flushing Meadows/Corona Park om ze op te eten. Ik was echt positief verbaasd over de omgeving. Prachtige villa’s met vers gemaaide voortuinen, serene rust en geen vuilnis op straat. Nou waren we ook wel in een chique wijk (Forest Hill) maar toch.

Bijna weekend! Om dat te vieren besloten mijn collega’s en ik na het werk cocktails te drinken bij een bar om de hoek van ons werk. Helemaal leuk, want de oesters waren in de bonus voor een dollar per stuk. Na meerdere Gin & Tonic’s vond ik het om acht uur wel mooi geweest en wandelde ik naar huis. Het plan was om een film te kijken en op tijd te slapen, maar door de alcoholbuzz had ik meer zin in nog meer alcohol. Ik sloeg wat Seltzers in en met Fox en Kimberley dronk ik verder op het dakterras van Webster, omgeven door wolkenkrabbers en de bijbehorende lichtjes.    

Weekend

Mijn vrije dag begon ik met een ontbijt in de tuin en een stevige workout in de sportschool. Daar was ik al weer een tijd niet geweest, oeps. Na een stevige lunch in het Webster vertrok ik met Kimberley en Fox naar Central Park om daar de rest van de zonnige dag door te brengen. Wat was het er druk! Net als in het Vondelpark vierden mensen er hun verjaardag, werd er gesport, gezond, kwamen vriendengroepen bij een, etc. Ik wilde een boek lezen, maar uiteindelijk heb ik drie uur doorgebracht met mensen kijken. We aten wat bij Olive Garden op Times Square omdat ik zo veel goede verhalen had gehoord over de breadsticks. Nou jongens, die vallen me toch een partij tegen. Echt doe jezelf een plezier en blijf weg van die toko.

De laatste dag van de week stond geheel in het teken van sport. Nadat ik mijn vader gefacetimed had voor vaderdag, ontbijtte ik met Kimberley voor de tv om Max Verstappen een bloedstollende race te zien rijden. Daarna haastte ik me door naar Williamsburg, om Italie te zien winnen van Wales tijdens het EK. Na een uitgebreide lunch stuitten we tijdens een wandeling door de wijk ineens op een pop-up technofeestje. Een mannetje of tien had zich verzameld rondom een trailer waarin een dj prima house/techno draaide. Je begrijpt: bier werd gehaald, en de uren die volgden bracht ik dansend door met uitzicht op de Manhattan skyline.

Tot volgende week!

Random snapshots van week 4!