NYC Recap #5 | Een maand in de stad

uitzicht webster apartments

Ik ben officieel een maand in New York! 25 mei kwam ik na twee weken Mexico City aan op het JFK vliegveld en inmiddels ben ik al aardig op weg om te wennen aan het ritme van de grote stad. Dit is de recap van week nummer 5.

Iedere werkdag wandel ik van The Webster Appartments (West 34th Street) naar Matto Espresso (West 46th street). Dat is een wandeling van net geen 30 minuten, voornamelijk over 7th avenue en Times Square. De eerste paar keer dat ik die route liep, dacht ik ‘wow ik wandel over Times Square. Dit is nog beter dan in de films’. Nu, vijf  weken later, denk ik: ‘Stelletje kut toeristen, loop niet voor mijn voeten’ en ‘Mijn god wat is het hier vies/druk/goor’.

Wat blijkt, Midtown Manhattan is zo geweldig nog niet. Daar begrepen mijn vrienden en familie thuis niet zo veel van, want Times Square is toch het New York dat je op tv ziet? Nou nee. Het is echt het afvoerputje van de stad. Als ik echte New Yorkers mag geloven, komen ze er zelf liever nooit. Een beetje zoals de verhouding Dam <> Inwoners Amsterdam dus. Maar los van al dat klagen blijven de gigantische billboards met duizenden knipperende lampjes toch iets magisch. Kijk het filmpje maar dat ik maandag op weg naar werk maakte.

Dinsdagavond werd ik er wederom aan herinnerd hoe Amerikaans Amerika is. Tijdens het sporten zag ik een reclameposter voor gratis pizza in de gym, om members te bedanken voor hun lidmaatschap. Hoe verzinnen ze het. Geen pizza voor mij die avond. Wat ik wel kreeg, was een prachtige zonsondergang vanaf het dak van The Webster. De roze/oranje lucht reflecteerde op de ruiten van het Empire State Building. Ik moet mezelf er regelmatig aan herinneren hoe bijzonder het is dat ik na jaren dromen hier nu woon.

Dagelijks openen er nieuwe attracties in New York. Een daarvan is het nieuwe park Little Island. Een drijvend park in de Hudson River gemaakt van gerycecled afval. Een bezoek stond al een tijdje op de planning, maar vanwege de grote belangstelling en covid kom je alleen binnen met een tijdsslot. Voor woensdag wist ik er eindelijk een te reserveren. Samen met een vriend wandelde ik er doorheen. Ik had nog een kleedje meegenomen, maar er was amper gras om op te liggen. Het enige dat je er kon doen was over de aangelegde paden wandelen. Al het groen was afgesloten met hekwerk. Conclusie? Little Island is niet echt een park en het was er veel te druk. Geen aanrader. Het diner bij een tapas bar, de kan sangria en de cheesecake die volgden waren veel beter.

Alcohol estafette

Met de kan sangria was ook de alcoholestafette van het naderende weekend weer ingezet. Donderdag tikte cocktails weg tijdens de zonsondergang op de Frying Pan, een boot die permanent aan een pier in de Hudson River ligt. Vrijdagavond ging ik uiteten en daarna naar een bar met wat vrienden. Zaterdagavond vierde ik feest op straat in West Village vanwege het Pride Weekend en dat deed ik op zondag ook, maar dan overdag. Normaal staat de laatste zondag van juni in het teken van de Pride Walk, maar die ging vanwege covid helaas niet door. Daar werd het feest overigens niet minder van: de straten stonden vol.

De avonden stonden deze week dus vooral in het teken van uitgaan. Dat betekent niet dat ik overdag in het weekend alleen maar in bed lig te Netflixen. In tegendeel. Zaterdag had ik een gigantische katerlunch (pannekoeken en pasta) bij Felice 59 en een flitsbezoek aan het MoMa. Daarop volgde een appartement bezichtiging met Kimberley in de Upper East Side. We willen echt weg uit het Webster en dit appartement dat we gevonden hadden leek interessant. Helaas bleek een van de slaapkamers geen ramen te hebben en er was ook geen woonkamer. Daarna gingen we maar uiteten. Na het feesten van zondag ging ook nog uiteten. Uitrusten doe ik wel weer als ik thuis ben.

Zondag kreeg ik tegen alle verwachtingen in nog goed nieuws: Ik ben geaccepteerd voor een kamer in een gedeeld appartement met twee anderen!Dus ik ga alsnog verhuizen. Niet binnen Manhattan, maar de rivier over, naar Williamsburg in Brooklyn! Maar daar  volgende week meer over.

Photodump week 5:

  1. Experimenteren met nieuwe drankjes op het werk 2. Kat aan de lijn in de metro, vet normaal 3. Pizza in de gym: Only in America 4. Dit uitzicht verveelt nooit 5. Robyn in de gym: Only in America 6. Pride!!! 7. Geen idee wie dit is, wilde op de foto. Mama: sorry voor die wallen, ik beloof dat ik meer ga slapen volgende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.