NYC Recap #6 | Verhuizen en 4th of July

Nieuwe week, nieuwe New York update. Dit keer niet geschreven vanuit Manhattan, maar vanuit Brooklyn. Ik ben namelijk verhuist! Verder overleefde ik deze week een heatwave en vierde ik Independence Day (4th of July). Hier komt de recap:

De week begon met een heerlijke hittegolf. Dat was sarcasme, het was verschrikkelijk. De gevoelstemperatuur lag de eerste drie dagen rond de 108 Fahrenheit, wat neerkomt op +40 graden. Het was zo bloedverziekend heet dat zelfs de ijsklontjes in de ijsmachine op mijn werk smolten. Je buiten begeven was al helemaal niet te doen. Het voelde letterlijk alsof je door een oven liep.

Om te voorkomen dat de stad helemaal oververhit raakte, werd er woensdagmiddag een noodsignaal verstuurd naar iedereens telefoon met de oproep zo min mogelijk electriciteit te gebruiken. Ik schrok me dood van dat alarm. Dat bericht viel overigens niet bij iedereen in de smaak, want waarom wel alle reclameborden op TimesSquare aanlaten, maar ons vragen de airco uit te zetten. Tja.

Vorige week zondag kreeg ik het bericht dat ik geaccepteerd was als huurder voor een kamer in een appartement aan Metropolitan Avenue in Williamsburg/Brooklyn. Maandag ondertekende ik het contract en kon het inpakken beginnen. Ik hoor je denken: twee koffers heb je zo gedaan. Dat valt in de praktijk vies tegen. Inmiddels past mijn hebben en houwen ook al lang niet meer in twee koffers. De verhuizing van donderdag was dan ook een hele onderneming.

De Uber die ik bested had voor vijf uur, kwam aan om zes uur omdat het verkeer muurvast stond. Verhuizen in de spits van New York is niet iets dat ik kan aanraden. Natuurlijk onweerde het ook als een gek op het moment dat ik met mijn koffers van The Webster Appartments naar de taxi sjouwde. Denk trouwens maar niet dat de chauffeur me hielp. Die bleef lekker zitten, ook bij het uitladen. En dan wel een fooi verwachten. De route van Midtown naar Williamsburg is normal 20 minuten, met file 40. Wilde hij ook nog eens binnendoor om de tollwegen te vermijden. Stond natuurlijk muurvast. Ik hoop echt dat dit de laatste verhuizing van het jaar is, want ik ben er nu wel klaar mee.

Na mijn spullen gedropt te hebben, haaste ik me als een gek door de stromende regen naar een restaurant om de hoek waar ik met een vriend uit Mexico had afgesproken. Om mijn verhuizing te vieren en mijn nieuwe omgeving te ontdekken besloten we daarna naar de bar onder mijn appartement te gaan. Dat bleek een rock café te zijn. En dan echt zo’n typische zoals je ze in de Amerikaanse films ziet. Ik heb nu geen foto’s van mijn nieuwe onderkomen, maar ik beloof er deze week een bericht aan te wijden.

Zaterdag deed ik voor het eerst in maanden weer eens boodschappen in een echte supermarket in plaats van in een deli. Dit gaat heel suf klinken, maar ik vond het heerlijk. Mijn portemonnee iets minder. Het is hier zo duur. 5 dollar voor een broccoli! Ik neem de prijzen bij de Appie nooit meer voor lief. Die avond bleef Kimberley eten nadat we ‘s middags naar een museum over de geschiedenis  van New York waren geweest en later kwam Aaron nog langs om een basketball wedstrijd te kijken in een sportsbar om de hoek van mijn appartement. Vanwege het 4th of July weekend werd er buiten al vuurwerk afgestoken. Dat was echt een besef momentje dat ik echt in Amerika woon. Zo gaaf!

4th of July zelf vierde ik met Campara op een technofeestje diep in Bushwick/Brooklyn. We kwamen aan bij een of andere oude fabriekshal waar op een uitsmijter na, niemand te zien was. Eenmaal binnen leek het ook uitgestorven en er was nergens muziek te horen. Na een heel gangenstelsel kwamen we uit in een overdekte tuin waar een dj samen met een saxofonist aan het draaien was. We raakten al snel aan de praat met een stel Australiers, waarmee we tot in de vroege ochtend hebben gedanst terwijl er buiten vuurwerk werd afgestoken. Het leek net oud en nieuw.

Zoals eerder beloofd upload ik later deze week een artikel over mijn nieuwe appartement!

Photodump week 6: 1. Guggenheim Museum 2.Skyline vanuit Central Park 3. Keith Haring party poster 4. New York Music Exhibition 5. Museum of New York History 7. Enige rustige plekje in heel Central Park 8. Plantjes naast het Webster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.