NYC RECAP #7 | Flash Floods en eindelijk zelf koken

Kan iemand alsjeblieft de tijd stoppen? De weken vliegen echt voorbij, dit is de zevende al weer. Tijd voor een nieuwe recap. En eindelijk een keer op tijd op maandag in plaats van halverwege de week (oeps). Dit was een week waarin ik maar vier dagen hoefde te werken, ik eindelijk voor het eerst kookte na twee maanden en nieuwe vrienden maakte tijdens een weekend vol sportwedstrijden.

Geen idee waarom, maar de dag na 4th of July is bijna iedereen in Amerika vrij. In mijn geval helaas niet betaald, maar klagen doe ik zeker niet. Na eerst heerlijk uitgeslapen te hebben in mijn twee persoonsbed (wat echt een verademing is na dat gevangenisbed uit het Webster) en een snelle lunch met Kimberley deed ik de rest van de dag niets anders dan lezen. Eerst een paar uur in de zon op mijn dakterras, daarna met afhaal Chinees aan het water in Domino Park. Echt, ik ben zo ontzettend blij dat ik verhuist ben naar Williamsburg. Ik kom voor het eerst tot rust en de omgeving is hier gewoon veel relaxter. Ik zal er binnenkort een apart bericht aan wijden.

De dinsdag voelde door mijn vrije dag aan als een maandag. Mijn werk had ik de afgelopen dagen een klein beetje verwaarloosd en daar voelde ik me schuldig over, dus met hernieuwde energie ging ik aan de slag. Uit een brainstormsessie met mijn social media editor kwamen een hoop creative input voor content en vanaf deze week ga ik me volledig richten op Instagram. Rond een uur of drie was de motivatie op kantoor echter ver te zoeken, want mijn baas had de halve finale Italie – Spanje aanstaan. Je begrijpt: tot het eindsignaal deden we niets meer.

Journalistiek

Dat ik in New York een traineeship in marketing volg, betekent niet dat ik niets meer met journalistiek doe. Voor JFK Magazine ben ik bezig met een artikel over New York en de veranderingen door corona. Daar werkte ik woensdagavond aan. Als het goed is ligt het ergens in augustus in de winkels.

Nieuwe week, nieuwe emergency alert vanwege het weer. Donderdag niet vanwege de hitte, maar vanwege flooding. Het regende zo gigantisch hard door Storm Elsa, dat het riool het niet aankon. Jullie hebben vast alle filmpjes gezien van volgelopen metrostations in New York. Niet gezien? Check de clips hieronder maar. Precies die avond had ik met Kimberley, Aaron en zijn vriendin afgesproken om All You Can Eat sushi the eten in Queens. Dat ging een regenbui niet verpesten.

Gossip Girl

Vrijdagavond bracht ik thuis op de bank door met de Gossip Girl Reboot. Daar keek ik al zo lang naar uit. Zoals jullie weten, werd ik door die serie verliefd op New York. Hoge verwachtingen van dit nieuwe seizoen dus. Ik begrijp dat het in Nederland nog niet te zien is, dus ik verklap niet te veel, maar ik ben geen fan. Sterker nog: het hele verhaal slaat nergens op. Nu maar hopen dat de remake van SATC beter wordt.

Zaterdag deed ik voor het eerst mijn was in een waserette. Dat vond ik van te voren best wel spannend. Soms ben ik echt een held op sokken. Verhuizen naar de andere kant van de wereld is oke, maar de was doen in een waserette is eng. Maar het ging goed! Niet zonder slag of stoot, het duurde een kwartier om uit te vogelen hoe ik moest betalen, maar het is gelukt. Niets gekrompen, niets kwijtgeraakt. En tijdens het wachten door heb ik zelfs aan mijn artikel kunnen werken in een koffiezaakje. In de middag sprak ik af met Kimberley om de wijk DUMBO te verkennen. Dat is het gedeelte onder de Brooklyn Bridge, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de skyline van Manhattan. Een aanrader is om naar het dakterras van Time Out Market te gaan (gratis) voor een nog beter uitzicht. In de avond gingen we naar een sportsbar voor het UFC gevecht met Connor McGregor. Nou vind ik dat sowieso al leuk om te kijken, maar in een bar omgeven met Amerikanen die uit hun dak gaan geeft nog meer sfeer.

Zondagochtend ruilde ik weer een nier in voor boodschappen. Champions voor 5 dollars. Ga ik daar ooit aan wennen? In Nederland vind ik het bullshit als iemand zegt dat ongezond eten goedkoper is, maar hier is het echt zo. Gelukkig komt Kimberley waarschijnlijk bij mij in huis wonen, zodat we voortaan samen kunnen koken en de kosten kunnen splitten. Die middag spraken we af in SoHo voor een flinke shopsessie en keken we in een pub de finale Italie – Engeland. We werden aangesproken door een Amerikaanse jongen die zich afvroeg of we Nederlands waren, omdat hij ons accent herkende. Hij had kennelijk een obsessie met ons land en de geschiedenis. Dat is echt het allerleuskte van New York: iedereen is hier zo open en spreekt elkaar zo makkelijk aan. Daar hoef je helemaal niets mee te doen, maar aangezien ik hier nog steeds nieuw ben, grijp ik iedere mogelijkheid tot het maken van nieuwe vrienden aan. Volgende week gaan we een avond stappen.

Tot volgende week!

Photo Dump week 7: 1. Sushi in Queens 2. Emergency Alert voor Storm Elsa 3. Manhattan Bridge met Empire State 4. Brooklyn Bridge 5. Chocolate Chip Cookie van Levain 6. Brandweerkazerne in Little Italy