NYC RECAP #4 | Sneeuwstorm in New York

Het sneeuwde al eerder deze maand, maar de afgelopen week sneeuwde het pas echt goed. Er lag plaatselijk wel meer dan 20 centimeter sneeuw! Hoe de laatste week van januari was, lees je hier!

Maandag

Zoals jullie weten schrijf ik vrijwel dagelijks voor LINDA.nl over tv-programma’s en documentaires. Een van de leukste dingen om te doen, vooral wanneer ik shows mag kijken waar ik fan van ben. Zoals Mocro Maffia. Vrijdag 28 januari was de eerste aflevering van het vierde seizoen pas te zien, maar ik had de aflevering al op maandag zodat ik er vast over kon schrijven. Ik vond de aflevering meteen super spannend. Benieuwd naar wat ik schreef? Het resultaat lees je hier op LINDA.nl.

Dinsdag

Matto Espresso heeft meer dan vijftien locaties verspreid over Manhattan en bij een van die locaties zit ook onze keuken, waar we bijna al onze snacks, koekjes en croissants zelf maken. Dinsdag bezocht ik die locatie – in Harlem – samen met Ana voor het eerst. We gaan binnenkort een social media campagne opnemen over hoe we onze producten zelf bereiden. Daarvoor moesten we natuurlijk wel weten hoe de keuken eruit ziet. Dus gingen we onder werktijd met de metro helemaal naar het noorden van de stad. In de keuken waren ze net bezig met het ontwerpen van een Valentijnsdagkoekje. Die moesten we natuurlijk proeven. Zo vervelend.  

Donderdag

Normaal lunchen Ana en ik iets van Matto Espresso, maar iedere donderdag gaan we op ontdekkingstocht in de stad en trakteren we onszelf op iets speciaals. Zo liepen we vorige week naar Times Square voor heerlijke taco’s. Deze donderdag besloten we naar Koreatown te lopen, twee blokken naar het zuiden op 33rd Street. Wat een fantastische keus was dat. In de hele straat stikt het van de verstopte restaurantjes, karaokebars en Koreaanse supermarkten. We haalden bij een gigantische foodhall een steamed bun en bij een afhaaltoko kimbap (een soort sushi, maar dan net even anders). Volgende week gaan we zeker terug naar Koreatown in Manhattan, want er valt nog veel meer te ontdekken.

Zaterdag

Het heeft dit jaar al eerder gesneeuwd in New York, maar deze zaterdag maakte ik voor het eerst een echte sneeuwstorm mee in de stad. Het sneeuwde zeker meer dan 24 uur, waardoor er op sommige plekken wel meer dan 20 cm (!) sneeuw lag. Door de harde wind was het bijna geen doen om naar buiten te gaan, maar Kimberley en ik besloten toch een wandeling te maken. Warm ingepakt trokken we door de wijk. Eerst naar Domino Park en vervolgens door Bedford Avenue om mensen te kijken. Het was zo rustig op straat! Niet gek ook, want door de snijdende wind was het echt ijs en ijskoud.

Alsof dat niet genoeg was ging ik ‘s middags nog naar Central Park met een vriend die om de hoek woont. Tegen de tijd dat we daar aankwamen was het inmiddels gestopt met sneeuwen. Ik kan haast niet omschrijven hoe het was om door de sneeuw in Central Park te lopen. Hopelijk geven de foto’s een goed beeld. Het was zo mooi!

Zondag

Na sneeuw komt zonneschijn! Zondag was het nog steeds ijskoud, maar wel met een strak blauwe lucht en een heerlijk winters zonnetje. Na een vroege sportsessie en een paar uur geschreven te hebben (ja, dat boek ga ik heus snel delen) vond ik het welletjes en besloot ik mezelf op een lunch te trakteren. Dus pakte ik de G train naar Boerum Hill (een wijk dieper in Brooklyn) om naar Public Records te gaan. Dat is een vegetarisch hi-fi record bar en restaurant. Aangrenzend hebben ze ook een sound room waar ’s avonds dj’s optreden. Na een heerlijke sandwich en een iets te sterke negroni ging ik terug naar Williamsburg, waar ik nog een lange wandeling door mijn wijk maakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.