About Me

Hoi lieve lezer,

Welkom op mijn blog, Robynvangorsel.com, waar ik alles wat me bezighoudt in het leven deel, van boeken, series of vakanties tot aan persoonlijke gedachtes, hoogtepunten en natuurlijk mijn leven in New York. Ik kan niet wachten om het allemaal met je te mogen delen!

Leuk dat je de moeite hebt genomen om hier te komen. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Robyn van Gorsel, 27 jaar en ik woonde mijn hele leven in Brabant. Woonde ja, want sinds mei 2021 woon ik in mijn droomstad: New York. Daar volg ik nu een traineeship in marketing en schrijf ik in mijn vrije uurtjes als freelance journalist voor LINDA.nl en JFK Magazine. Wanneer ik niet aan het werk ben, maak ik lange wandelingen door de stad, ontdek ik nieuwe restaurants of bars, nestel ik mezelf in koffietentjes met een goed boek of werk ik aan mijn eigen boek. En daar schrijf ik allemaal over!

Het roer om

Ik probeer zo veel mogelijk van het leven te genieten. In 2019 besloot ik daarom om alleen nog maar dingen te doen die ik leuk vind. Dat betekende het opzeggen van mijn kantoorbaan, voor mezelf beginnen als freelance journalist en een paar maanden alleen reizen door Azië. Lekker cliché, maar het roer ging om. In 2020 zette ik die trend voort. Ik begon aan het schrijven van een thriller en na jaren twijfelen zag mijn blog het levenslicht. Dit jaar maakte ik van twee jeugddromen werkelijkheid. Ik werd aangenomen bij LINDA.nl als editor en ik verhuisde eindelijk naar New York.

Om te komen waar ik nu ben kostte iets meer moeite dan het hier samenvatten in een alinea. Na het afronden van mijn studie journalistiek in Tilburg in 2017, duurde het twee jaar voor ik me bij de Kamer van Koophandel inschreef als freelance journalist. Ik durfde het niet, was bang dat ik niet goed genoeg zou zijn. Typisch geval imposter syndrome. Door een kans bij de Brabantse online regiokranten van DPG Media (BNdeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad) kwam daar verandering in. Vanuit daar groeide ik verder en breidde ik mijn portfolio uit bij VROUW.nl, JFK Magazine en Veronica Magazine. Met genoeg ervaring – en nadat ik de redactie maandenlang stalkte per email – werd ik in maart 2021 aangenomen als freelancer bij LINDA.nl. Stuk voor stuk verschillende doelgroepen, maar daar houd ik van. Net als mijn persoonlijke interesses beperkt mijn werk zich ook niet tot één categorie.

New York

Nu ik in New York woon, schrijf ik vooral over de stad en wat ik hier meemaak. En dat is nogal wat. Leidde ik in Nederland een best normaal en rustig leven, hier raak ik in de vreemdste (en leukste) situaties verzeild. Wonen in New York is een groot avontuur en met mijn blog hoop ik je daar iets van mee te geven. Heb je nou vragen over hoe ik het voor elkaar heb gekregen om te verhuizen naar New York of zoek je tips voor je bezoek? Laat het me dan vooral weten! Ik help je graag.

Liefs,

Robyn

2 gedachten over “About Me

  1. Lieve Robyn, je kent mij al heel lang, je logeerde bij me en ik ga je blog volgen. Als pensionada tijd zat en kom een langs in Italie. Kun je leuk over schrijven, veel te beleven, zelfs op het platteland. Liefs, Elly

  2. Hoi Robyn,
    Zojuist las ik een (verdrietig!!) artikel in AD van jou. Dat artikel gaat over Azra, een oud collega van mij. Mogelijk zijn jij en ik ook familie. Redenen om contact te zoeken. Zou je mij terug willen mailen? Ik heb een paar vraagjes.
    Groetjes,
    Jetske van Gorsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.