Interview met de oprichters van In Gold We Trust voor JFK Magazine

Robyn van Gorsel interviewt Victor Franzel van In Gold We Trust
Rechts: Victor Franzel

Het allerlaatste interview dat ik afnam voor ik voor twee maanden naar Azië vertrok, was voor JFK Magazine met de mannen achter het kledingmerk In Gold We Trust: Victor en Eric Franzel. Dat was precies een jaar geleden. Hoog tijd om het interview hier te delen.

16 oktober 2019 toog ik af naar de studio van fotograaf Cooper Seykens voor een interview met Victor en Eric Franzel. Zij richtte in 2013 het label In Gold We Trust op, bekend van de hoodies met diezelfde slogan. Het werd een interessant gesprek over het merk, sociale media, familie en hun tattoos voor de rubriek ‘JFK Mannen’ van JFK Magazine.

Je vindt het interview na onderstaande afbeelding…

Victor Franzel en Eric Franzel van In Gold We Trust met een interview in JFK Magazine
Zo ziet het interview er uit in JFK Magazine.

Gouden Eeuw

Victor: ‘Franzel Amsterdam is vernoemd naar onze achternaam en de stad waar ons
hart ligt. In 2013 hadden we onze eerste modeshow tijdens Amsterdam Fashionweek met als thema ‘Gouden Eeuw’. Voorheen lag onze focus vooral op high fashion, maar speciaal voor de show hadden we de quote ‘In Gold We Trust’ bedacht. Na de show werden we overspoeld met aanvragen van artiesten en BN’ers. Toen werd het voor ons duidelijk dat er genoeg animo was. Om de exclusiviteit hoog te houden, hebben we alle aanvragen bewust op afstand gehouden en besloten we een complete collectie uit te brengen. Mensen zijn altijd geneigd om na een modeshow meteen te vragen of ze iets mogen hebben, maar het was ons doel om te kijken of ze het nog steeds wilden als het een officiële collectie zou zijn.’

NA DE MODESHOW WERDEN WE OVERSPOELD DOOR AANVRAGEN VAN BN’ERS EN ARTIESTEN

Victor Franzel

Eric: ‘Op dat moment wist ik meteen dat we iets goeds in handen hadden, maar ik moest mezelf er nog van zien te overtuigen. Ik wilde zeker weten dat het het waard zou zijn om de overstap van Franzel Amsterdam naar In Gold We Trust te maken. Drie jaar later was er nog steeds vraag naar In Gold We Trust en refereerden mensen nog altijd naar onze modeshow in 2013. Toen hebben we de knoop door- gehakt en besloten we als los merk de markt in te gaan. Vanaf dat moment ging alles in een sneltreinvaart voor ons.’

Emoticons

Cooper Seykens fotografeert Eric Franzel en Victor Franzel voor JFK Magazine.
Cooper Seykens (links) in actie.

Eric: ‘Ik heb weinig met social media. Zie het meer als een probleem, dan als iets positiefs. Op zakelijk gebied snap ik dat het belang- rijk is en het is een strategische tool om je merk of product mee te kunnen promoten. Voor de mensheid brengt social media echter alleen maar onzekerheid met zich mee. Vroeger keek ik naar Hollywood en beschouwde ik het als een nepwereld. Tegenwoordig heb ik het idee dat het internet Hollywood is geworden. Geef mij maar lekker WhatsApp. Communiceert makkelijk en met emoticons kan ik eenvoudig een heel verhaal samenvatten.’

Victor: ‘Ik vind Instagram wel interessant. Het verbreedt ons werk en het kan dingen toegankelijker maken naar de buitenwereld.’

Eric: ‘Jij bent ook een stuk socialer dan ik. Ik heb het liefst mensen om mij heen bij wie ik me op mijn gemak voel. Dit betekent niet dat ik mensen- schuw ben of dat ik een hekel heb aan communiceren, want we zitten elke dag in meetings. Het kost mij gewoon meer energie dan Victor.’

Lifestyle

Eric: ‘Volgens mij was ik 16 en Victor 18 toen we besloten om onze eerste tattoo te laten zetten. Inmiddels zitten we aardig onder de tattoos. Het hebben van tattoos is een lifestyle en spijt komt daar naar mijn mening niet bij kijken. De tattoo die ik als laatst laat zetten, is altijd mijn favoriete tattoo en in mijn hoofd ben ik dan alweer bezig met wat mijn volgende gaat worden. Zonder tattoos vind ik mezelf een heel oninteressant persoon om naar te kijken.’

Victor: ‘Sommige mensen kopen wekelijks nieuwe schoenen, wij wil- len wekelijks een nieuwe tattoo. Ik heb voor volgende week vrijdag een afspraak staan om mijn knieën af te maken. Daar zitten momenteel twee tattoos die nog niet helemaal af zijn.’

Broers

Victor: ‘Ik ben een groot deel van mijn leven chef-kok geweest. Ko- ken en het bereiden van maaltijden is nog steeds een passie van mij. Ik heb mijn eigen restaurant gehad, maar het viel me vies tegen hoe lastig dat was om het van de grond te krijgen. Toen Eric zijn eerste modeshow had tijdens Amsterdam Fashion week, hielp ik hem backstage.’

Eric: ‘Ik zag hoe gepassioneerd hij mij aan het helpen was en zei: ‘Joh, is het niet wat als je uit de keuken weg- gaat en samen met mij in de mode komt werken?’ Zo is de samenwerking tussen ons ontstaan. Victor doet het commerciële gedeelte en ik doe het creatieve gedeelte. Passie voor kleding is er bij mij altijd al geweest. Ik ging bijvoorbeeld op honkbal omdat ik het jasje en de pet tof vond, niet vanwege de sport.’

Victor: ‘Het is mijn taak om te kijken wat goed loopt in de winkels. Ver- volgens geef ik Eric daarin advies. Ik probeer hem zo min mogelijk uit zijn creatieve bubbel te halen. Discussies horen er natuurlijk bij. We zijn immers broers.’

Eric: ‘Met mijn broer samenwerken is wat mij betreft het mooiste dat er is. Af en toe zijn we elkaar helemaal beu, maar zoals Victor al zei: dat hoort erbij.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.